Zelfgemaakte tortillachips super makkelijk om te maken en veel lekkerder dan tortillachips uit een zak, binnen 30 minuten zit je op de bank te genieten van een schaal vol zelfgemaakte tortillachips en je favoriete dip! Het enige wat je nodig hebt zijn 3 ingredienten en een oven ik wil nooit meer anders sinds ik deze tortillachips heb geproefd……
Zelfgemaakte Tortillachips
Bereidingstijd : 10 minuten + 10 – 11 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 6 of meer zelfgemaakte of kant-en-klare bloemtortilla’s
- Olijfolie
- Grove zoutvlokken
Extra nodig :
- Bakkwast
- 2 bakplaten bekleed met bakpapier
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor, hetelucht 180 graden of boven en onderwarmte 190 graden
- Snijd de bloemtortilla’s in 8 partjes
- Leg de partjes op een met bakpapier bekleede bakplaat, gebruik een kwast om ze te licht in te vetten met olijfolie en bestrooi ze met wat grove zoutvlokken
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze lichtbruin en krokant in 10 minuten (hetelucht) of 11 minuten (boven en onderwarmte). Houd je oven goed in de gaten elke oven is anders
- Zet de volgende bakplaat in het midden van de oven en ga zo door tot je een schaal vol zelfgemaakte tortillachips hebt
- Het enige wat je nog nodig hebt is je favorite dip en het genieten kan beginnen…..
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Walter zegt
Absolutely stunning! Food like this is my favorite. I just want to ask if it’s possible to cook this tortilla with my air fryer (i’ve bought philips, you can check review: https://bestairfryer.reviews/). Is it going to be ok with another placing? Thanks for sharing!