Heksenkaas tot een jaar geleden had ik er nog nooit van gehoord, totdat mijn moeder bij ons langs kwam en vertelde dat ze wat lekkers geproefd had bij de Albert Heijn genaamd Hekenkaas. Natuurlijk was ik nieuwsgierig en proefde de heksenkaas tijdens het boodschappen doen en gelijk was ik verkocht. Na veel potje gekocht te hebben dacht ik nu ga ik zelf maken en met succes, deze hekenkaas is niet meer weg te denken op een feestje/verjaardag, het is heerlijk met dipstokjes of natuurlijk op een stokbroodje!
Heksenkaas
Bereidingstijd : 10 – 15 minuten
Ingrediënten voor 250 gram heksenkaas:
- 150 gram kruidenkaas
- 60 gram mayonaise
- 30 gram prei (licht groene gedeelte
- 10 gram verse peterselie
- Zout & peper naar smaak
- 1 citroen, paar druppels citroensap
Extra nodig :
- Keukenmachine/staafmixer
Bereidingswijze :
- Doe de mayonaise, de prei, de peterselie, de zout en peper en het citroensap in de keukenmachine en pureer het goed fijn
- Meng als laatste de kruidenkaas er doorheen en je heksenkaas is klaar!
Geef een reactie