Waarom ik niet eerder een plaattaart heb gemaakt is mij een raadsel, deze plaattaart met nutella en aardbeien was binnen no-time klaar en was een regelrecht succes. Nutella, aardbeien en slagroom is een match made in heaven. Voor een extra bite voegde ik nog fijn gehakte hazelnoten toe gewoon omdat het kan en omdat het lekker is maar die kan je natuurlijk ook altijd weg laten. Er gaan op de site absoluut nog meer recepten voor plaattaarten voorbij komen, een ideetje waarmee ik rond loopt is de citroen cheesecake plaattaart met verse frambozen lijkt dat jullie lekker?
Plaattaart met nutella en aardbeien
Plaattaart | Voorbereiding : 15 – 20 minuten | In de oven : 15 – 17 minuten
Decoratie : 15 – 20 minuten
Ingrediënten :
- 1 rol bladerdeeg
- 1 ei, losgeklopt
- Fijne kristalsuiker
- 1 pot nutella, 400 gram
- 500 – 750 gram aardbeien
- 3 eetlepels aardbeienjam
- 1/2 doosje hazelnoten, fijngehakt
- Evt. slagroom
Extra nodig :
- Bakplaat
- Bakpapier
- mes
- kwast
Bereidingswijze :
- Haal de rol bladerdeeg uit de koelkast
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Bekleed de bakplaat met bakpapier
- Rol de rol bladerdeeg uit en leg de plak bladerdeeg voorzichtig op de met bakpapier bekleedde bakplaat
- Gebruik een scherp mes en maak aan alle zijde van de plak bladerdeeg een rand van 2.5 cm, belangrijk is om niet helemaal door te snijden! Door het insnijden van het bladerdeeg komt de rand mooi omhoog tijdens het bakken
- Prik met een vork gaatjes de het midden (niet in de rand), hierdoor komt het midden niet omhoog
- Klop het eitje los met een vork en bestrijk met een kwast de randen van het bladerdeeg hiermee
- Bestrooi de rand van het bladerdeeg met kristalsuiker
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak het bladerdeeg in 15 – 17 minuten goudbruin en gaar
- Haal de bakplaat uit de oven en laat het bladerdeeg goed afkoelen
- Als de binnenkant toch iets omhoog gekomen is gebruik dan een vork en druk daar voorzichtig de binnenkant iets mee naar beneden
- Was, ontkroon en snijd de aardbeien in plakjes
- Doe de nutella in een bakje en roer deze even goed door
- Verdeel de nutella over de binnenkant van de de plaattaart, gebruik de achterkant van een lepel of een spatel om de nutella goed te verdelen
- Verdeel de plakjes aardbeien over de plaattaart (zie foto)
- Doe de aardbeienjam in een bakje en verwarm deze een klein beetje in de magnetron
- Verdeel de jam met een kwast over de aardbeien, zorg ervoor dat alle aardbeien een dun laagje jam krijgen
- Hak de hazelnoten fijn en verdeel deze over de plaattaart
- Zet de plaattaart nog even in de koelkast of serveer direct
- Tip : Serveer de plaattaart met een een beetje slagroom
>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie