Madeleines hier in huize prins zijn we er gek op, in Nederland zijn de Franse madeleines heel populair iets wat absoluut niet gek is ze zijn licht, luchtig en eigelijk de perfecte lekkernij voor bij de koffie/thee. Met grote regelmaat lunchen we bij Pompidou waar we altijd standaard genieten van vers gemaakte madeleines, onze lunch kan niet beter beginnen. Al eerder maakte ik vanille madeleines en glutenvrije madeleines en dit keer ging ik overstag voor deze winterse madeleines uit het boek Rutger bakt feestelijk. Deze heerlijke madeleines proefde ik voor het eerst tijdens de boekpresentatie en gelijk wist ik deze moet ik gewoon maken. Je geduld word even op de poef gesteld omdat het beslag 1 uur moet rusten in de koelkast maar geloof me al ik zeg het is het absoluut waard! De smaak van sinaasappel in combinatie met speculaaskruiden geeft je echt dat winterse gevoel!
Winterse Madeleines
Bereidingstijd : 1 uur en 30 minuten + 9 – 13 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 3 large eieren, kamertemperatuur
- 1/4 theelepel zout
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 1 eetlepel honing
- De rasp van 1 sinaasappel
- 1 1/2 theelepel bakpoeder
- 150 gram bloem
- 3 á 4 eetlepels speculaaskuiden
- 150 gram ongezouten roomboter, gesmolten
Extra nodig :
- Huishoudfolie
- Madeleines bakvorm
- Extra ongezouten roomboter voor het invetten van de vorm
- Evt. een spuitzak met een rond spuitmondje
Bereidingswijze :
- Klop de eieren, het zout, de suiker, de honing en de sinaasappelrasp licht en romig
- Meng in een andere kom de bloem en de speculaaskruiden door elkaar
- Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en spatel het geheel goed door elkaar
- Spatel als laatste de gesmolten roomboter door het beslag heen, dek de kom af met huishoudfolie en zet de kom 1 uur in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Vet de madeleines bakvorm goed in
- Vul een spuitzak met een rond spuitmondje of gebruik 2 lepels om de vormpjes voor 2/3 te vullen met het beslag
- Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de madeleines in 9-13 goudbruin en gaar
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Rutger bakt feestelijk
Geef een reactie