In alle 4 de seizoen van het jaar ben ik gek op bakken met seizoensfruit, elk soort seizoensfruit heeft zo zijn eigen charme zo ook deze heerlijke verse abrikozen. Deze abrikozencake is ideaal om te maken voor bijv. een picknick, een boottochtje of als je een grote groep mensen op visite krijgt. Zoals me schoonmoeder kort geleden zei, het is 1 ding om een cake te maken maar het is een tweede om er een heerlijke smaak aan te geven. Deze cake is anders dan anders omdat hij gemaakt is met een combinatie van amandelmeel en zelfrijzend bakmeel en om de cake een frisse smaak te geven zit er geraspte sinaasappelschil in. Wil je (last minute) een zomerse cake op tafel toveren dan is deze abrikozencake the one to make!
Abrikozencake
Ingrediënten :
- 9 eiwitten, medium eieren
- 360 gram amandelmeel
- 240 gram poedersuiker
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram roomboter, gesmolten
- 3 eetlepels geraspte sinaasappelschil
- 1 kg abrikozen, gehalveerd en ontpit
- 11o gram fijne kristalsuiker
Extra nodig :
- 2 kommen
- Keukenmachine of garde
- Bakvorm van 25 x 35 cm
- Evt. poedersuiker
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet de bakvorm in
- Doe de fijne kristalsuiker in een kom
- Halveer de abrikozen, ontpit ze en leg ze in de kom met suiker
- Wentel ze om en zorg ervoor dat ze stuk voor stuk helemaal bedekt zijn met suiker
- Doe de eiwitten, het amandelmeel, de poedersuiker, het zelfrijzend bakmeel, de gesmolten roomboter en de sinaasappelrasp in een kom en meng het geheel goed door elkaar
- Verdeel het beslag over de voorbereidde bakvorm
- Verdeel als laatste de abrikozen met de snijvlakken omhoog over het beslag en druk ze iets aan
- Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake voor 40 – 45 minuten. De cake is klaar als een satéprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Laat de cake volledig afkoelen in de vorm
- Bestuif de cake evt. vlak voor het serveren met een beetje poedersuiker
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie