Als ik aan de zomer denk dan denk ik instant aan aardbeien en wat is er dan niet lekkerder dan deze zomerkoninkjes te verwerken in een heerlijke frisse taart. Ik denk dat je iedereen wel blij maakt met een taart die een knapperige korst heeft, een romige binnenkant en belegd is met aardbeien. In de zomer zit je het liefst lekker in de tuin i.p.v in de keuken, het fijne van deze taart is dat je ‘m perfect kunt voorbereiden ik zelf maak de bodem al de avond van te voren. Last minute maak je het mascarpone mengsel, versier je de taart met aardbeien en besprenkel je de taart met aardbeiensiroop.
Aardbeien-Mascarponetaart
Ingrediënten :
Taart :
- 125 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 100 gram poedersuiker
- Snufje zout
- 250 gram bloem
- Rasp van een halve citroen
- 3 eidooiers
- 2 eetlepels koude melk
Vulling :
- 500 gram mascarpone
- 1 vanillestokje, merg
- 100 ml slagroom
- 3 eetlepels suiker
- 300 gram aardbeien, schoongemaakt en ontkroond
- 2 – 3 eetlepels aardbeienjam
- 2 – 4 eetlepels water
- Verse munt
Extra nodig :
- Huishoudfolie
- Deegroller
- Taartvorm van 26 cm
Bereidingswijze :
- Doe de roomboter, de poedersuiker, het zout, de bloem, de rasp van de 1/2 citroen en de eidooiers in een keukenmachine of foodprocessor en kneed het deeg tot het op grof broodkruim lijkt.
- Voeg de melk toe en kneed het deeg door elkaar tot er een deegbal ontstaat, kneed het deeg niet te lang anders krijg je een taaie korst i.p.v een krokante korst
- Haal het deeg uit de keukenmachine, wikkel het in huishoudfolie en leg het deeg 1 uur in de koelkast
- Vet de taartvorm in
- Haal het deeg uit de koelkast, rol het deeg uit en bekleed de taartvorm hiermee
- Snijd het overtollige deeg langs de rand weg en zet de taartvorm 1 uur in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Schuif de taartvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de taartbodem in 12 minuten goudbruin en gaar
- Laat de taartbodem 5 minuten afkoelen in de vorm, haal de taartbodem uit de vorm en laat de taartbodem volledig afkoelen op een rooster
- Doe de mascarpone, het merg van het vanillestokje, de slagroom en de suiker in een kom en klop totdat er en romig mengsel ontstaat
- Verdeel het mascarpone mengsel over de afgekoelde taartbodem
- Verdeel de aardbeien over het mascarpone mengsel
- Verwarm de aardbeienjam met een aantal eetlepels water en verdeel dit over de taart
- Decoreer de taart met een aantal blaadjes munt
- Serveer de taart evt. nog met een beetje extra aardbeiensiroop
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Jamie Oliver
heerlijk ziet deze taart erui!
terug een pareltje!