Met of zonder glutenallergie deze glutenvrije appelcake is heerlijk om te eten, de structuur is wel iets anders dan je gewend bent maar als je het woord glutenvrij er niet bij zou noemen zou iedereen geloven dat dit een gewone appelcake is. Ik kan me nog goed herinneren dat ik zelf 1 maand geen gluten mocht eten opeens zag ik alleen nog maar alles wat ik niet mocht eten en had juist trek in alles wat gluten bevatten. Voor mij duurde die maand een jaar en ik kan me goed voorstellen dat je als je een glutenallergie hebt je ook wel eens trek hebt in iets lekkers, in dit recept word gebruik gemaakt van rijstmeel een perfecte vervanger van bloem.
Glutenvrije Appelcake
Bereidingstijd : 30 -40 minuten + 40 – 45 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 175 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 175 gram suiker
- Snufje zout
- 3 eieren, large
- 175 gram rijstmeel*
- 10 gram bakboeder
- 2 eetlepels melk
- 1 grote appel, jonacold
Extra nodig :
- Mixer of keukemachine
- springvorm van 20-22 cm
- Bakpapier
- extra roomboter voor het invetten van de springvorm
- Evt. slagroom
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier
- Vet de ring van de springvorm in met roomboter
- Mix in een kom de boter, de suiker en het snufje zout licht en luchtig
- Mix er 1 voor 1 de eieren doorheen
- Voeg het rijstmeel en het bakpoeder toe en mix totdat er een glad beslag ontstaat
- Voeg de melk toe en mix dit kort door elkaar
- Schil, verwijder het klokhuis en snijd de appel in partjes van 5 mm dik
- Verdeel de appelpartjes over de bodem van de springvorm
- Giet het beslag over de appelpartjes, schuif de springvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake in 40-45 goudbruin en gaar
- Laat de cake 15 minuten afkoelen in de springvorm, verwijder de springvorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster
- Serveer de cake evt. met een lekkere toef slagroom
* Rijstmeel is te koop bij natuurwinkels en biologische supermarkten
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie