Al een hele tijd geleden maakte ik deze heerlijke kokoscakejes met chocolade glazuur. Ik ben gek op kokos, een bounty is altijd wel aan mijn besteed! Ik koos juist voor deze cakejes omdat we visite kregen van vrienden met kinderen. Hun oudste mocht na het eten de cakejes versieren met chocolade glazuur, iets wat ze super leuk vond om te doen! Deze cakejes zijn absoluut een aanrader, ze zijn lekker & makkelijk om te maken en voor de kinderen leuk om te versieren bijv. met sprinkels
Kokoscakejes met chocoladeglazuur
Bereidingstijd : 30 minuten + 12 – 15 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 125 gram ongezouten roomboter, gesmolten
- 80 gram geraspte kokos
- 270 gram poedersuiker, gezeefd
- 75 gram bloem, gezeefd
- 1/2 teaspoon bakpoeder
- 5 eiwitten, large eieren
Ingrediënten chocoladeglazuur
- 150 gram pure chocolade, grof gehakt of chocolade druppels
- 125 ml slagroom
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet een 12 stuks muffinplaat goed in
- Meng in een kom de boter, de kokos, de suiker, de bloem, het bakpoeder en de eiwitten door elkaar tot alles goed gemengd is
- Verdeel het mengsel over de 12 muffin vormpjes
- Bak de cakjes in de voorverwarmde oven voor 12-15 minuten, de cakejes zijn goed als een sateprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Laat de cakejes voor 2 minuten afkoelen in de muffinvorm
- Laat de cakejes volledig afkoelen op een rooster
Bereidingswijze chocoladeglazuur :
- Roer de chocolade en slagroom in een pan op een laag vuur door elkaar tot er een glad mengsel ontstaat (continue blijven roeren)
- Laat het chocolade glazuur gedeelte afkoelen voordat je het over de cakejes verdeeld
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie