Van de week lag het boek mijn favoriete desserts van Janneke Philippi op de deurmat, dat is nog eens leuk thuis komen. ’s avonds kon ik het niet laten om er gelijk in te gaan kijken en post its te plakken. De review van dit mooie boek volgt binnenkort. Al jaren schuif ik het bakken met pompoen voor me uit, het leek me niet lekker. Mijn uitdaging vond ik het boek van Janneke ik ben overstag gegaan en maakte haar Pompoencake. Het tegendeel is bewezen wat is pompoen lekker om te verwerken in bakrecepten, in de toekomt ga ik zeker vaker met pompoen bakken!
Pompoencake
Bereidingstijd : 60 minuten + 55 – 60 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 200 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 300 gram licht bruine basterdsuiker
- 3 eieren, large
- 250 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- 3 theelepels kaneel, gezeefd
- 250 gram pompoen, grof geraspt
Glazuur :
- 125 gram poedersuiker
- 1 theelepel kaneel
- 2-3 eetlepels sinasappelsap
Extra nodig :
- Keukenmachine of mixer
- Rasp
- Cakevorm van 25 cm
- Bakpapier
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Vet de cakevorm in en bekleed deze met bakpapier
- Zeef het bakmeel en de kaneel
- Snij, schil en rasp de pompoen
- Mix in een kom de boter met de suiker licht en romig
- Mix er 1 voor 1 de eieren er doorheen
- Voeg in 2 delen het bakmeel met kaneel toe aan het boter/ei mengsel
- Mix totdat alles goed opgenomen is en je een glad beslag hebt
- Schep de grof geraspte pompoen door het cake beslag
- Giet/schep het beslag in de cakevorm
- Bak de cake in de voorverwarmde oven voor 55 – 60 minuten goudbruin & gaar. De cake is klaar als een sateprikker geprikt in het midden van de cake er schoon uitkomt
- Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm alvorens hem te verwijderen
- Laat de cake volledig afkoelen op een rooster
Glazuur :
- Meng de ingrediënten voor het glazuur door elkaar tot je er een dik glazuur ontstaat
- Schep het glazuur over de afgekoelde cake en laat het drogen
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Mijn Favoriete Desserts
Geef een reactie