Ale je me een pot met nutella en een lepel geeft kan ik echt blijven eten, i love nutella. Ik had nooit gedacht dat fudge gemaakt met nutella en zeezout zo lekker kon zijn. Nadat ik deze fudge gemaakt had vloog het de koelkast uit, op 1 been kan je niet staan toch dus pak ik eigelijk altijd al 2 stukjes tegelijk dat scheelt weer een keer terug lopen naar de koelkast. Deze fudge is super makkelijk om te maken en het is ook altijd handig een voorraadje fudge in de koelkast te hebben liggen voor de lekkere trek!
Salted Nutella Fudge
Bereidingstijd : 30 minuten + minimaal 2 uur in de koelkast
Ingrediënten :
- 1 blikje Friesche Vlag gecondeseerde melk
- 225 grams pure chocolade, meer dan 60% cacao
- 135 gram Nutella
- 1 teaspoon vanille extract
- 43 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- Grof zeezout naar smaak
Extra nodig :
- Vierkante bakvorm/Brownie bakvorm
- Extra boter of bakspray voor het invetten van de bakvorm
- Bakpapier
- Spatel
Bereidingswijze :
- Vet de bodem en de zijkanten van de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier
- Doe de gecondenseerde melk, de nutella, de vanille extract en de boter in een kom, verwarm dit au bain marie en roer tot de boter en de chocolade volledig gesmolten zijn (5 -7 minuten)
- Giet het chocolademengsel in de bakvorm en en strijk de bovenkant glad met een spatel
- Zet de bakvorm voor minimaal 2 uur in de koelkast of totdat de fudge stevig aanvoelt
- Ga met een warm mes langs de zijkanten van de fudge en gebruik het bakpapier om de fudge uit de bakvorm te halen
- Verwijder het bakpapier en bestrooi de bovenkant van de fudge met grof zeezout
- Snijd de fudge in stukjes
- Bewaar de fudge in een luchtdichte trommel in de koelkast
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie