Pindakaas ik ben er sinds kinds af aan al gek op, een boterham met roomboter, een dikke laag pindakaas en suiker ja je leest het goed suiker. Waar vroeger de gewone Calvé pindakaas mijn favoriet was is dat nu veranderd in de Calvé pindakaas met stukjes noot, de stukjes noot in de pindakaas maakt het nog lekkerder. Geef mij een lepel en ik lepel zo de pot leeg. Regelmatig hoor ik mensen zeggen eet jij pindakaas met suiker??? ik eet mijn pindakaas met hagelslag dat is pas lekker, dat moest ik natuurlijk proberen en met succes! Deze Pindakaas Cake is het beste van alle werelden samen, roomboter, pindakaas, suiker, chocolade en pinda’s een al zeg ik het zelf killer combination!
Pindakaas Cake
Bereidingstijd : 30 minuten + 60 – 65 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 200 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 200 gram witte basterdsuiker
- 50 gram pindakaas
- 5 eieren, medium
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram chocolade druppels of grof gehakte pure chocolade
- 50 gram gezouten pinda’s, grof gehakt
Extra nodig :
- Cakevorm van 23 cm
- Extra ongezouten roomboter voor het invetten van de cakevorm
- Bakpapier
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Vet de cakevorm in en bekleed deze met bakpapier (het bakpapier geeft je extra zekerheid dat je cake goed uit de vorm komt en helpt je om de cake makkelijk uit de vorm te halen)
- Doe de roomboter, de basterdsuiker en de pindakaas in een kom en mix tot er een licht en romig mengsel ontstaat
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen
- Voeg het zelfrijzend bakmeel, de chocolade en de grof gehakte pinda’s toe en met het geheel goed door elkaar
- Giet het mengsel in de voorbereidde cakevorm
- Schuif de cakevorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake in 60 – 65 minuten goudbruin en gaar. De cake is gaar als een satéprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Wat apart met die pindakaas erin, ziet er lekker uit hoor. Heb trouwens het bakboek van Menno ontvangen & ben er super blij mee. Ontzettend bedankt voor deze mooie prijs!!!!!!! Ga dit weekend meteen de keuken in om de pretzels te proberen :D
Hahahaha ik eet ook altijd pindakaas met een laagje suiker. Vroeger ook wel eens met ananasjam. Ik ga deze cake zeker een keer maken :-)
Ook heerlijk met een beetje sambal op de boterham!