Ik moet heel eerlijk toegeven dat dit de allereerste keer is dat ik bavarois hebt gemaakt, zelf was het nooit in me opgekomen om een bavarois te maken. Van Bouwhuis.com een webshop waar je alles kan vinden voor het maken en decoreren van taart en patisserie kreeg ik de vraag of ik met de Brandnewcake Bavaroise poeder aardbei een leuk recept wilde bedenken. Zelf had ik er in eerste instantie een hard hoofd in omdat ik niet graag met mixen werk maar toen ze me vertelde dat ze van banketbakkers kwaliteit zijn en ook door bakkers worden gebruikt maakte dat mij wel heel nieuwsgierig. Een bavarois is een luchtige pudding die je in een vorm giet, vervolgens laat opstijven in de koelkast en die je vlakvoor het serveren omdraait op een mooi bord waarop je ‘m serveert. Het leek me leuk hier een andere draai aan te geven en aardbeien bavarois in glaasjes te maken met een een aardbeiengelei, verse aardbeien en takje munt bovenop. Blij verrast was ik toen ik de aardbeien bavarois proefde, ik had nooit gedacht dat ik het zo lekker zou vinden.
Ingrediënten voor 4 – 6 glaasjes :
- 500 ml slagroom
- 1oo gram Brandnewcake Bavaroise poeder aardbei
- 120 ml water
- 400 gram aardbeien
- 1 citroen, rasp en sap
- 4 eetlepels fijne kristalsuiker
- 3 blaadjes gelatine
Extra nodig :
- Mixer/Keukenmachine
- Spatel
- Huishoudfolie
- 100 gram aardbeien
- Evt. een takje munt
Bereidingswijze :
Bavarois :
- Klop de slagroom lobbig (yoghurt dikte)
- Meng de bavaroise poeder en het water door elkaar
- Spatel het mengsel direct door de slagroom heen
- Verdeel de bavarois over de glaasjes, ik vind het prettig om de bavarois eerst in een spuitzak te doen en dan over de glaasjes te verdelen dit werkt makkelijk en snel maar ook met 2 lepels krijg je bavarois goed verdeeld over de glaasjes
- Zet de glaasjes minimaal 1 uur in de koelkast
Aardbeiengelei :
- Week de gelatine in ruim koud water
- Pureer de aardbeien
- Meng de citroenrasp en de suiker door de gepureerde aardbeien heen
- Verwarm het citroensap
- Knijp de gelatine goed uit en meng dit door het warme citroensap heen
- Meng het aardbeienmengsel en de warme citroensap door elkaar en laat het een beetje afkoelen
- Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de aardbeiengelei over de aardbeien bavarois
- Zet de glaasjes terug in de koelkast en laat ze minimaal 2 uur afgedekt opstijven
- Versier de aardbeien bavarois vlakvoor het serveren met een paar in stukjes gesneden aardbeien en evt. een takje munt
Bouwhuis.com is de webshop waar je alles kan vinden voor het maken en decoreren van taart en patisserie. De Slogan “Quality Baking Supplies” geeft aan dat ze staan voor kwaliteit voor zowel de professionele (banket)bakker als de thuisbakker. Ze verkopen niet alleen lekkere bak- en chocolade producten maar ook trendy en decoratieve artikelen zoals eetbare decoratie, strooisels, plastic decoraties, sjablonen, molds en nog veel meer. Daarnaast zijn ze ook specialist op het gebied van eetbaar printen.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Dit is een gesponsord bericht lees mijn disclaimer
Margot zegt
Kun je dit toetje een dag van tevoren maken?
Marina zegt
Beste margot,
Je kan dit toetje perfect een dag van te voren maken!
Groetjes,
Marina