1 persoons pavlova’s i love making them, ze zijn lekker, makkelijk om te maken en leuk serveren. De pavlova is gebaseerd op de meringue en is vernoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Dit dessert is ook ideaal als je een grote groep mensen te eten krijgt, ze zijn ideaal voor te bereiden, het enige wat je nog hoeft te doen is vlakvoor het serveren de slagroom en het fruit er overheen te verdelen. Belangrijk is wel dat je er voor zorgt dat alle materialen (de kom, de mixer) vetvrij zijn en er geen eigeel bij het eiwit zit.
1 persoons pavlova’s
Bereidingstijd : 30 – 45 minuten + 30 – 40 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 75 ml eiwit (2 a 3 eieren)
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1 eetlepel maizena
- 1 theelepel witte wijnazijn
- 125 ml verse slagroom
- 1 eetlepel witte basterdsuiker
- Vers fruit naar keuze
- Evt. Poedersuiker
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot stijve pieken
- Voeg tijdens het kloppen in de delen de suiker toe
- Meng de maizena en de witte wijnazijn door de eiwitten heen
- Verdeel met 2 lepels het mengsel in vieren op de met bakpapier bekleedde bakplaat
- Verlaag de temperatuur naar 120 graden en bak/droog de pavlova’s 30 – 40 minuten
- Zet de oven uit en en laat de pavlova’s volledig afkoelen in de oven
- Klop de slagroom met 1 eetlepel witte basterdsuiker op tot zachte pieken
- Verdeel wat slagroom over de pavlova
- Verdeel tot slot het verse fruit over de pavlova’s en strooi er evt nog een beetje poedersuiker overheen
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie