Voor afgelopen kerstavond maakte ik het dessert, het is en blijft moeilijk te kiezen wat te maken de een vind dit lekker en de ander dat. Uiteindelijk viel de keus op een tiramisu geen standaard tiramisu maar een variatie hierop, baileys tiramisu een likeur die ik zelf ook heel lekker vind. Deze tiramisu was een schot ik de roos, ik en de rest konden het niet laten 2x op te scheppen!
Baileys Tiramisu
Bereidingstijd : 45 – 60 minuten + 1 nacht in de koelkast
Ingrediënten :
- 350 ml espresso (evt. gemaakt van 350 ml water en 9 theelepels instant espressopoeder)
- 250 ml baileys
- 400 gram lange vingers
- 2 eieren
- 75 gram suiker
- 500 gram mascarpone, kamertemperatuur
- Cacaopoeder
Bereidingswijze :
- Meng de koffie met 175 ml baileys
- Leg de lange vingers in het mengsel, laat ze aan aan beide zijde het mengsel opzuigen maar niet doorweekt worden
- Bekleed de bodem van een glazen schaal van 22 cm met een laag lange vingers
- Splits de eieren en bewaar 1 eiwit
- Klop de twee eidooiers en de suiker tot een dik bleek mengsel
- Spatel 75 ml baileys en de mascarpone door het eiermengsel heen het resultaat een mousse achtig mengsel
- Klop het bewaarde eiwit dik en schuimig en spatel het door mascarpone mengsel
- Verdeel de 1/2 van het mascarpone mengsel over de lange vingers heen
- Leg er een 2e laag geweekte lange vingers bovenop
- Verdeel de rest van het mascarpone mengsel over de lange vingers heen
- Dek de schaal af met plastic folie en zet hem tot de volgende dag in de koelkast
- Bestrooi vlak voor het serveren de cacaopoeder over de baileys tiramisu
- De binnenkant
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie