Toen ik dit recept van Herman den Blijker voor deze rabarber crumble tegenkwam wist ik het zeker, ik ga nog een keer overstag dit rabarber seizoen. Een crumble is makkelijk om te maken en heel erg lekker, de friszure smaak van de rabarber en de zoete crumble is een perfecte combinatie!
Rabarber Crumble
Bereidingstijd : 30 minuten + 30 minuten oventijd
Ingredienten :
- 1 kg rabarber
- 1 citroen, rasp van de schil en het sap
- 1 sinaasappel, rasp van de schil en het sap
- 1 vanillestokje
- 3 eetlepels suiker
- Poedersuiker
- Evt. vanille-ijs
Crumble :
- 150 gram bloem
- 150 gram suiker
- 175 gram boter
Extra nodig :
- 4 ovenschaaltjes
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Schil de stelen rabarber, snijd deze in stukjes en doe alles in een kom
- Voeg de rasp en het sap van de citroen en sinaasappel toe
- Snijd het vanillestokje open, haal de zaadjes eruit en voeg dit toe aan de rabarber stukjes
- Voeg al laatste de suiker toe en meng alles goed door elkaar
- Verdeel de rabarber over de 4 schaaltjes
- Maak het crumble deeg door de bloem, suiker en boter met elkaar te mengen, het resultaat : kleine stukjes deeg
- Verdeel de crumble over de rabarber
- Zet de schaaltjes in het midden van de voorverwarmde oven en bak de rabarber crumble in 30 minuten lichtbruin en gaar
- Bestuif de rabarber crumble vlakvoor het serveren met poedersuiker en serveer er evt. een bolletje vanille-ijs bij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie