Jaaaa het is weer kersentijd, mijn kersen koop ik niet in de supermarkt maar bij een leuke boomgaard bij ons in de buurt. Tussen de bomen in de boomgaard heb je gezellig zitjes en daar snoep ik er altijd al een aantal op, ze zijn op voordat ik het weet en daarom koop ik er altijd ruim voldoende. Dit jaar maak ik een kersenclafoutis, een kersenclafoutis is een Frans gebak van kersen op basis van bloem, melk/créme frâiche en eieren die vaak als dessert word gegeten. Clafoutis word in de oven gebakken en lauw/warm of koud geserveerd.
Kersenclafoutis
Bereidingstijd : 30 – 45 minuten + 45 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 6 eieren
- 40 gram bloem
- Snufje zout
- 125 ml melk
- 125 ml créme frâiche
- 750 gram kersen
- Kristalsuiker
Extra nodig :
- Lage ovenschaal
- Roomboter om de ovenschaal mee in te vetten
- Kristalsuiker om de overschaal na het invetten mee te bestrooien
Bereidingswijze :
- Was en ontpit de kersen
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Vet de ovenschaal in en bestooi deze met kristalsuiker
- Doe de eieren, de bloem en het snufje zout ik een kom
- Voeg de melk en de créme frâiche toe en meng alles goed door elkaar
- Meng de kersen door het beslag heen
- Giet het beslag in de voorbereidde overschaal en zorg ervoor dat de kersen gelijkmatig verdeeld zijn
- Schuif de overschaal in het midden van de voorverwarmde oven en en bak de de clafoutis in 45 minuten goudbruin en gaar
- Bestrooi de kersenclafoutis met kristalsuiker
- Serveer lauw/warm of koud
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie