Kersen zijn op dit moment volop te verkrijgen in de supermarkt, op de markt maar ook in leuke boomgaarden langs de weg. Kersen zijn ook ideaal om te verwerken in desserts bijv. in een crumble. Een kersencrumble is makkelijk om te maken en met een paar ingredienten heb je binnen no-time een heerlijke dessert op tafel serveer er evt. een bolletje vanille-ijs bij en je dessert is compleet.
Kersencrumble
Bereidingstijd : 30 – 45 minuten + 15 minuten oventijd
Ingrediënten voor 2 grote of 4 kleine schaaltjes :
- 2 cups ontpitte kersen
- 2 tablespoons suiker
- 4 tablespoons water
- 1 teaspoon maizena
Crumble :
- 3/4 cup bloem
- 3 tablespoons bruine suiker
- 3 tablespoons witte basterdsuiker
- Snufje kaneel
- Snufje zout
- 70 gram roomboter
Extra nodig :
- 2 grote of 4 kleine schaaltjes
- Evt. een kersenontpitter
- Extra roomboter voor het invetten van de schaaltjes
- Poedersuiker
- Evt. Vanille-ijs
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Was en ontpit de kersen, gebruik hiervoor een kersenontpitter of snijd met een scherp mes lang beide zijde van de pit
- Halveer de kersen als je gebruik hebt gemaakt van een kersenontpitter
- Om de baktijd te verkorten worden de kersen eerste gekookt, doe de kersen en de suiker in een pannetje en kook ze voor 4 minuten
- Meng in een kommetje de maizena en het water door elkaar voeg dit bij de kersen
- Laat het geheel nog 1 minuten doorkoken en haal het pannetje van het vuur
- Meng in een kom de bloem, de bruine suiker, de witte suiker, het snufje kaneel en het snufje zout door elkaar
- Smelt de roomboter in een steelpannetje of in de magnetron
- Maak het crumble deeg door de boem, de bruine suiker, de witte suiker, het sufje kaneel, het snufje zout en de gesmolten roomboter met elkaar te mengen, het resultaat : kleine stukjes deeg
- Verdeel de kersen over de schaaltjes en verdeel hier overheen de crumble
- Zet de schaaltjes in het midden van de voorverwarmde oven en bak de kersencrumble in 15 minuten lichtbruin en gaar
- Bestuif de kersencrumble vlakvoor het serveren met poedersuiker en serveer er evt. een bolletje vanille-ijs bij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie