Mijn Favoriete Kook/Bakboeken
Kook/Bakboek verzamelen is echt een verslaving voor mij bij ons thuis vind je planken vol met prachtige kook/bakboeken vol met heerlijke recepten waar ik dagen lang in kan bladeren iets wat ik dan ook regelmatige doe. In het laatste kwartaal van dit jaar kwamen er weer pareltjes van boeken uit, van de bovenstaande boeken en meer vind je stuk voor stuk review’s op Marina’s Bakery ideaal als je nog opzoek naar een leuk kook/bakboek voor op de verlanglijstje voor komende feestdagen! Vandaag deel ik met jullie mijn 5 favoriete kook/bakboeken van de afgelopen tijd!
1 : Home Baked van Yvette van Boven
Voor de bakliefhebbers onder ons dit is een boek die je gewoon moet hebben waarom….. nou die vraag is snel beantwoord home baked is een bakbijbel bestaande uit 200 heerlijke recepten met daarbij foto’s waarvan het water je in de mond loopt. De recepten staan duidelijk beschreven en de mooie foto’s maken het helemaal af. Een pluspunt vind ik dat je achterin het boek een register vind voor mensen met een allergie en je precies kunt zien welke recepten glutenvrij, lactosevrij, snelle-suikervrij, suikervrij en tarwevrij is.
2 : Rutger Bakt Feestelijk van Rutger van den Broek
In Rutger Bakt Feestelijk vind je 40 heerlijke recepten voor de feestdagen van reepten voor bij de brunch tot lekkernijen voor bij de koffie van heerlijke desserts tot de welbekende klassiekers voor bij de bubbels! Ben je nog opzoek naar de nodige inspiratie voor de komende feestdagen dan is dit boek absoluut een aanrader, de recepten staan duidelijk beschreven en zijn over het algemeen niet moeilijk om te maken. In dit boek vind je vooral leuke en lekkere recepten voor de feestdagen maar ook desserts waarmee je show kunt stelen, voor ieder dus wat wils!
3 : Tarte Tatin van Ginette Mathiot
Tarte Tatin is een bakboek die niet je aandacht trekt vanwege de mooie foto’s maar een bakboek die je aandacht trekt vanwege de geweldige recepten. In het boek worden alle basistechnieken van de Franse Patisserie beschreven en zo word laten zien dat het maken van o.a. soufflés, soezen, taart(jes), petitfours en brioches niet zo moeilijk is al je denkt. Het is een boek zoals Ginette Mathiot beschrijft die er is om thuiskoks te helpen, de toegewijde gebaksliefhebber tevreden te stellen en om de beginnende bakker te verleiden.
4 : Meesterlijk Brood van Robért van Beckhoven
Is brood moeilijk om te bakken, nee met dit boek als leidraad en de filmpjes op meesterlijkbrood.nl kan iedereen (leren) brood bakken van witbrood tot rozijnenbrood en van kadetjes tot bolussen in dit boek vind je voor ieder wat wils. Dit boek geeft je ook de nodige uitdagingen, maak je eigen zuurdesem en maak hiermee o.a heerlijk bruin desembrood, meerzadendesem of pizzadeeg. Geduld is een schone zaak tijdens broodbakken, brooddeeg heeft namelijk tijd nodig om vocht op te nemen en te verwerken. Geloof me als ik zeg dat je geduld absoluut beloond word als je zelfgebakken mooi uit de oven komt en natuurlijk heerlijk smaakt!
5 : De Essentie van Chocola
Chocolade wie houd er niet van, in dit boek draait alles om chocolade, chocolade en nogmaals chocolade. Dit boek geeft de beginnende bakker een uitdaging met eenvoudige recepten en de gevorderde bakken met ingewikkeldere recepten alles met stap voor-stap-uitleg en foto’s van het eindresultaat. Deze chocolade-encyclopedie bevat 149 recepten beginnend bij het leren van tempereren van chocolade tot het maken van een chocolade souffle, het maken van een chocolademousse met Creme brulee en rodevruchtenjam tot het maken van een boomstam met hazelnootpraline voor ieder wat wils dus.
Ik hoop dat ik je met dit lijstje een beetje op weg heb geholpen bij het maken van je verlanglijstje
voor de feestdagen!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie