Ik ben nog steeds van mening dat als je maar vaak genoeg denkt/hoopt dat het mooie weer terug komt dat het ook zeker gebeurd. Ik ben op dit moment echt verslaafd aan ijsjes en met de zoku quick pop maker kan ik ijsjes maken precies wanneer ik daar trek in heb en om die rede staat hij bij ons altijd standaard in de vriezer. Dit keer ging ik op de gezonde toer met deze heerlijke aardbeien-banaan ijsjes, een perfecte combinatie!
Aardbei-Banaan ijsjes
Ingrediënten voor 6 ijsjes :
Aardbeienlaag :
- 170 gram aardbeien, ontkroont en in vieren gesneden
- 1 eetlepel vers citroen sap
- 2 eetlepels vanilleyoghurt
- 1 eetlepel halfvolle melk
- 2 eetlepels suiker
Bananenlaag :
- 170 gram fijngeprakte rijpe banaan
- 2 eetlepels halfvolle melk
- 1 1/2 eetlepel vers citroensap
- 1 eetlepel suiker
Bereidingswijze :
Aardbeienlaag :
- Pureer de aardbeien en het citroensap met een staafmixer glad
- Wrijf het mengsel met een lepel boven een kom door een fijne zeef heen, je hebt 155 ml nodig
- Meng de yoghurt, de melk en de suiker door het aardbeienmengsel heen totdat de suiker volledig is opgelost
Bananenlaag :
- Pureer de banaan, de halfvolle melk, het verse citroensap en de suiker met een staafmixer glad tot de suiker volledig is opgelost
Het maken van de ijsjes :
- Haal de zoku quick pop maker uit de vriezer, in 12 minuten heb je nu je eigen zelfgemaakte ijsjes
- Steek de stokjes in de ijsvormpjes
- Schenk voor de aardbeienlaag de zoku quick pop maker voor de helft vol (ca. 2 eetlepels)
- Kantel de zoku gelijk onder een lichte hoek of gebruik net als mij de handige groene tool, schenk het mengsel in de al gekantelde zoku en laat hem zo staan voor ongeveer 1 minuut
- Zet de zoku weer plat neer en laat de laag volledig bevriezen
- Schenk voor de bananenlaag de zoku tot aan de vullijn vol en laat de ijsjes volledig bevriezen +/- 10 minuten
- Gebruik de super tool om de ijsjes uit de zoku te halen
Handig om te weten :
- Maak het bananenmengsel als laatste deze word bruin als hij te lang staat
- Als je voor de 2e keer ijsjes maakt duurt het altijd langer
- Zet de zoku na gebruik weer terug in de vriezer (minimaal 24 uur) zo is hij altijd klaar voor gebruik
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Zoku
Geef een reactie