Ik vind het heel jammer dat de magazines van Donna Hay niet verkrijgbaar zijn in Nederland en daarom koop ik ze regelmatig via de apple store op mijn i-pad mini. In de magazines vind je de leukste recepten met de mooiste foto’s waar het water je van in de mond loopt. Jammer genoeg lopen de seizoen niet gelijk maar dat kan voor mij de pret niet drukken en geeft me des te meer reden om bijv. het December nummer in de zomer nogmaals door te bladeren. Afgelopen maand viel de oplossing op de deurmat in de vorm van een prachtig nieuwe kookboek : Donna Hay ” Het Seizoenskookboek” De beste recepten uit het Donna Hay magazine. Ik kon het niet laten om het boek gelijk door te bladeren, in elk seizoen vond ik wel recepten die ik absoluut ga uitproberen, niet alleen op zoet maar ook op hartig gebied.
Het boek staat zoals je gewend bent van haar eerdere boeken vol met foto’s en is opgedeeld in 4 verschillende hoofdstukken : Lente, Zomer, Herfst en Winter die elk weer opgedeeld zijn in hartig en zoet.
Hoofdstuk 1 : Lente
Als de zon zich weer meer laat zien en het weer langer licht is word ik automatisch vrolijker en krijg ik overal weer zin in. Bye Bye zware kost hello frisse salades en heerlijke voorjaarsgroente en fruit. In dit hoofdstuk vind je o.a recepten voor een capresesalade, gebakken zalm met venkelsalade en een kalfsentrecôte met een kruidenkorstje. Op zoet gebied vind je in dit hoofdstuk o.a. zachte zoenen met room, een pavlova met rood fruit en een laagjestaart met melkchocolade en koffie.
Hoofstuk 2 : Zomer
De zomer is mijn favoriete seizoen van het jaar, de vakantieperiode breekt aan, we genieten van lange avonden buiten, steken de buiten open haard aan en eten als het mogelijk is bijna elke avond buiten.In dit hoofdstuk vind je o.a. recepten voor een sandwich met kalfsbiefstuk, runderspiesen met knoflook & mosterd en knoflookkip. Op zoetgebied kan je ook je hart ophalen want in dit hoofdstuk vind je o.a. recepten voor nectarinetaart met sinaasappelsiroop, een taart met gekneusde frambozen en cupcakes met rood fruit.
Hoofdstuk 3 : Herst
De bladeren vallen van de bomen en de jas, handschoenen en sjaal gaan weer aan. Wij vinden het heerlijk om het bos in te gaan, een lange wandeling te maken en daarna te genieten van warme chocolade melk met slagroom. In dit hoofdstuk vind je o.a. recepten voor een Franse uiensoep, een pompoen-fetabrood en een runderpastei met ui en rode wijn. Op zoetgebied bak ik in herfst/winter graag met chocolade en in dit hoofdstuk vind je dan o.a. ook een koffie-chocoladepudding met verstopte saus, een tarte tatin van peer met ahornsiroop en custardtaartjes.
Hoofstuk 4 : Winter
De winter is voor mij het seizoen voor comfort food en lekker uitgebreid koken voor familie met de feestdagen. Als ik aan de herfst/winter denk dan denk ik ook instant aan de geur van kaneel, op de bank met een kleedje genietend van een stukje warme appelstrudel met vanille roomsaus. In dit hoofdstuk vind je o.a. een gebraden kip met knoflook en citroen, een broodje kaaskip & oregano en rosbief met mosterd. Op zoet gebied vind je in dit hoofdstuk o.a. een winterse perentrifle, frituurdruppels met kaneelsuiker en breekbrood met frambozen en chocolade.
Conclusie :
Het Donna Hay Seizoenskookboek, de beste recepten uit het Donna Hay magazine is een compleet boek waarin je zoete en hartige recepten vind voor alle seizoen van het jaar. Een pluspunt is wat mij betreft dat er bij elk recept een foto staat en dat de recepten duidelijk beschreven staan waardoor de drempel een stuk lager om zelf aan de slag te gaan. Achterin het boek vind je ook nog een woordenlijst waar de gebruikte ingrediënten worden uitgelegd en je recepten vind voor o.a. butterscotch-saus, zanddeeg en aioli. Een extraatje is het hoofdstuk maten waarin je omrekentabellen vind voor o.a. vloeibaar, vast, oventemperaturen en veelvoorkomende ingrediënten. Dit boek is een echte aanrader als je het mij vraagt.
Titel
Seizoenskookboek
Auteur :
Donna Hay
Uitgeverij :
Unieboek | Het spectrum
Nieuwsgierig geworden na het lezen van deze review,
het Donna Hay Seizoenskookboek is o.a. te koop bij Bol.com
voor € 35,–
Kort geleden maakte ik uit dit boek al de passievruchtencake, het recept vind je natuurlijk op de site!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie