Als ik ergens dol op ben is het wel op Focaccia, ik maak het regelmatig in het weekend voor bij een vers soepje. Het is zo gemaakt en eigelijk altijd een succes bij ons thuis. Vorige week zaterdag konden jullie al de review lezen van het boek Reishonger geschreven door Sabine van OhMyFoodness.nl, zoals jullie weten maak ik altijd 1 recept voor op het blog uit het boek waar ik een review over schrijf en uit Reishonger koos ik voor de Focaccia met rozemarijn en tomaatjes. De combinatie focaccia, rozemarijn en tomaatjes is heerlijk!
Focaccia met rozemarijn en tomaatjes
Voorbereiding : 15 minuten
Rijstijd : 2 uur
Oventijd : 20 minuten
Ingrediënten :
- 7 gram instant gist
- 300 ml lauwwarm water
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 500 gram bloem
- 10 gram zout (niet in het originele recept)
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
- Verse rozemarijn
- Grof zeezout
Extra nodig :
- Handmixer of keukenmachine
- Plasticfolie
- Bakplaat bekleed met bakpapier
- Extra olijfolie voor het besprenkelen van het brood
Bereidingswijze :
- Meng de bloem en het zout door elkaar
- Halveer de cherrytomaatjes
- Doe de instant gist, het lauwwarme water en de kistalsuiker in een kom
- Mix het geheel door elkaar totdat het begint de bubbelen
- Voeg het bloemmengsel en de olijfolie toe en kneed/mix totdat er een soepel deeg ontstaat en je een dun vliesje van een bolletje deeg kunt trekken zonder dat deze scheurt
- Vet een kom in met een beetje olie, maak een bol van het deeg, leg de bol deeg in de kom en dek de kom af met plasticfolie
- Laat het deeg 1 uur rijzen op kamertemperatuur
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Leg het deeg na het rijzen op de met bakpapier bekleedde bakplaat
- Duw het deeg met je handen in een langwerpige of ronde vorm, belangrijk is dat de plak deeg niet te dik is
- Maak met je vinger oppervlakkige gaatjes in het deeg
- Druk de gehalveerde cherrytomaatjes in het deeg
- Verdeel de verse rozemarijn en het grove zeezout (naar smaak) over de het deeg
- Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen op kamertemperatuur
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Besprenkel het deeg na het rijzen met een beetje olijfolie
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de focaccia in 20 minuten gaar
>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Reishonger
kim zegt
Dit ziet er een lekker broodje uit, focaccia leek me altijd zo moeilijk om te maken. Gelukkig blijkt het niet zo te zijn.