Al een tijdje ben ik lid van de foodbloggroep op facebook, het is heel leuk om te zien hoeveel mensen de passie van bakken & koken delen! Wendy Heyer van het blog Miss Foodie’s Moods bedacht dat het leuk zou zijn een foodblog swap te organiseren. Het idee van de foodblog swap is dat je iets kookt of bakt van de site van diegene aan wie je gekoppeld bent, voor de blogfood swap van de maand Maart was ik gekoppeld aan Levine van het blog uitdekeukenvanarden.
Ik ken Levine al een tijdje en volgde al 6 broodbak workshops bij haar, ik vond het dan ook heel leuk en zeker niet moeilijk om een recept uit haar recepten index te kiezen. De keuze is heel breed maar zoals jullie weten ben ik echt een zoetekauw dus mijn keuze ging natuurlijk uit naar iets zoets. Mijn oog viel al snel op de chocolate chip taart, een grote chocolate chip cookie.
Het was weer even mijn weg vinden in de keuken en het bakken na een kleine onderbreking van 3 maanden maar na het bakken van deze Chocolate Chip Taart heb ik de smaak weer te bakken. Al 3 maanden hoorde ik van alle kanten wanneer ga je nou weer eens wat bakken we missen het!
Deze chocolate chip taart is heel makkelijk te maken en is daarom ook ideaal voor beginnende bakker. Binnen een uurtje rook het huis heerlijk & stond de chocolate chip taart af te koelen in de keuken, het was echt een opgave te wachten tot die afgekoeld want ik wilde maar 1 ding en dat was proeven. Mijn geduld werd beloond hij was in 1 woord Heerlijk!
Chocolate Chip Taart
Bereidingstijd : 30 minuten + 35 – 40 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 280 gram bloem
- 1 teaspoon baking soda
- Snufje zout
- 170 gram ongezouten roomboter, zacht
- 100 gram basterdsuiker
- 150 gram licht bruine basterdsuiker
- 1 ei, large
- 2 teaspoons vanille extract
- 250 gram chocolate chips of grof gehakte pure chocolade, ik heb bakvaste chocolate chips gebruikt
Extra nodig :
- Een ronde vorm van 24 cm
- Poedersuiker om de chocolate chip taart mee te bestrooien, optioneel
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet de rond vorm in met boter
- Meng in een kom de bloem, baking soda en zout door elkaar
- Mix in een andere kom de boter en de suiker licht en luchtig
- Voeg het ei en de vanille extract toe aan het botermengsel en mix tot alles goed gemengd is
- Voeg het bloemmengsel toe en mix op een lage stand tot alles net gemengd is
- Meng als laatste de chocolate chips er doorheen
- Verdeel het deeg gelijkmatig over de bakvorm, gebruik hierbij de achterkant van een lepel of je vingers
- Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de chocolate chip taart in 35 – 40 minuten goudbruin en gaar. Bak de chocolate chip taart niet te lang hij gaart nog na als hij aan het afkoelen is, je wil natuurlijk wel een knapperige buitenkant een een iets zachtere chewy binnenkant.
- Laat de chocolate chip taart voor 15 minuten afkoelen in de vorm en daarna volledig afkoelen op rooster
- Bestrooi de chocolate chip taart vlakvoor het serveren met poedersuiker
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie