Kort geleden mocht ik het boek New York, Recepten uit de Big Apple ontvangen absoluut een boek die aan mij wel besteed is! Na door het boek gebladerd te hebben wist ik eigelijk gelijk al wel recept ik als eerste wilde maken, de Buttermilk Pancakes. Lees hier mijn Review over dit mooie Kookboek! Het is maar goed dat ik niet in New York woon want dan zou ik onderhand al dicht gegroeid zijn. Eens in de zoveel tijd vind ik het heerlijk om ’s ochtends de keuken in te duiken om een uitgebreid ontbijtje te maken, even een geniet momentje voor mezelf!
Buttermilk Pancakes
Bereidingstijd : 15 minuten + 5 – 8 minuten baktijd
Ingrediënten voor 7 pancakes :
- 190 gram bloem
- 2 snufjes baking soda
- 2 teaspoons bakpoeder
- 1 eetlepels poedersuiker
- 1/2 teaspoon zout
- 220 ml karnemelk
- 2 eieren, large
- 80 gram ongezouten roomboter, gesmolten
- 4 druppels vanille extract
Extra nodig :
- Zonnebloemolie
- Koekenpan
- Spatel
- Ahornsiroop
- Evt. Boter
Bereidingswijze :
- Meng in een kom de bloem, bakingsoda, het bakpoeder, de suiker en het zout door elkaar
- Voeg de melk, de eieren, de boter en het vanille extract toe en mix dit met een mixer of garder kort door het bloem mengsel heen. Er mogen nog klontjes in het beslag zitten, mix je door tot een glad beslag dan krijg je pannenkoeken die taai zullen zijn
- Verhit een koekenpan met een druppeltje olie op middelhoog vuur
- Schenk 1/4 cup beslag in de koekenpan
- Als de onderkant van de pannenkoek mooi bruin is draai deze dan om
- Bak de andere kant van de pannenkoek nog 30 tot 40 seconden
- Serveer de pannenkoeken warm met ahornsiroop en evt. een beetje boter
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : New York recepten uit de Big Apple
moon zegt
wow! Know i am note your all the ingredient own my noetbook and should try at home .
products manufacturing