Mijn verslaving is chocolade, chocolade en nogmaals chocolade geef mij een stukje rocky road bij de thee en mijn dag is weer helemaal goed! Al een tijdje wilde ik een rocky road maken maar het ontbrak me aan een goed recept. Voor de foodblogswap van de maand Oktober kreeg ik van het blog van Hazel : Cookie Cottage toegewezen een site die aan mij als zoetekauw wel besteed is. Het is altijd weer even afwachten welke site je toegewezen krijgt en ik ben altijd weer opgelucht als ik een site toegewezen krijg met een paar zoete recepten. Dit keer kreeg ik een lach op mijn gezicht toen ik las dat ik deze maand iets mocht maken van de site van hazel, ze heeft mooie site met veel zoete recepten. Mijn keus was al snel gemaakt het werd een rocky road, hazel heeft op haar site hiervan 5 variaties staan maar mijn keus viel op de variant met marshmallows, hazelnoten & cranberries.
Rocky Road
Bereidingstijd : 30 – 45 minuten + minimaal 30 minuten in de koelkast
Ingrediënten :
- 600 gram melkchocolade
- 100 gram mini marshmallows
- 100 gram hazelnoten
- 75 gram gedroogde cranberries
- 50 gram melk hagelslag
Extra nodig :
- Vierkante/Brownie bakvorm
- Bakspray of gesmolten roomboter
- Vershoudfolie
Bereidingswijze :
- Beboter of spray de brownie bakvorm in en bekleed deze met vershoudfolie
- Smelt 400 gram melk chocolade au bain marie of in de magnetron. Indien je de chocolade verwarmt in de magnetron houd deze dan wel inde gaten. Verwarm de chocolade eerst 1 minuut in de magnetron en herhaal dit tot nogmaals met 30 sec tot 1 minuut tot de chocolade volledig gesmolten is
- Meng in een schaal de hazelnoten, mini marshmallows en de gedroogde cranberries door elkaar
- Giet de iets afgekoelde gesmolten chocolade over de schaal met de hazelnoten, mini marshmallow en gedroogde cranberries en meng alles door elkaar tot alles bedekt is met chocolade
- Verdeel het mengsel in de vierkante/brownie bakvorm
- Smelt 200 gram chocolade zoals hierboven beschreven
- Verdeel de gesmolten chocolade met een spatel over het mengsel
- Strooi de hagelslag over de bovenkant van de rocky road
- Plaats de rocky road voor minimaal 30 minuten in de koelkast of totdat deze hard genoeg is om in stukjes te snijden
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie