Eindelijk zijn ze er de M&M kerst limited edition zonder noten, me happy! Soms vind ik het heerlijk om de keuken in te keuken en koekjes te bakken want zelfgebakken koekjes zijn toch eigelijk wel het allerlekkerst. Deze m&m koekjes zijn heel makkelijk om te maken en het leuke en vooral lekkere is dat de m&m’s niet alleen maar bovenop het koekje zitten maar ook in het koekje zelf. Waarom koekjes kopen als je je ze ook zelf kunt maken, een leuke kerstvakantie bezigheid voor de kinderen met een heerlijk resultaat!
M&M Kerst Koekjes
Bereidingstijd : 30 – 45 minuten + 10 – 12 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 300 gram bloem
- 2 teaspoons maizena
- 3/4 teaspoon bakpoeder
- 1/2 teaspoon baking soda
- 1/2 teaspoon zout
- 226 gram ongezouten roomboter, koud en in blokjes gesneden
- 145 gram licht bruine basterdsuiker
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 1 ei, large op kamertemperatuur
- 1 eigeel, van een large ei op kamertemperatuur
- 2 teaspoons vanille-extract
- 300 gram kerst m&m’s zonder noten
Extra nodig :
- Bakplaat
- Bakpapier
- cookie scoop, kleine ijsknijper of 2 eetlepels
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Meng in een kom de bloem, de maizena, het bakpoeder, de baking soda en het zout door elkaar
- Mix in een andere kom de boter, de licht bruine basterdsuiker en de fijne kristalsuiker licht en luchtig
- Voeg het ei en het eigeel toe en mix totdat het ei en het eigeel volledig opgenomen zijn
- Voeg het vanille-extract toe en meng het geheel kort door elkaar
- Voeg in 1 keer het bloemmengsel toe en meng het geheel door elkaar tot alles net gemengd is
- Zet 1/4 cup kerst m&m’s apart voor het decoreren van de koekjes
- Voeg als laatste de m&m’s toe en meng ze kort door het koekjes mengsel heen
- Gebruik een cookie scoop, een kleine ijsknijper of 2 eetlepels deeg en vorm balletjes van het deeg
- Leg de balletjes deeg 10 cm uit elkaar op de met bakpapier bekleedde bakplaat (ze lopen namelijk erg uit)
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koekjes in 10 – 12 minuten lichtbruin en gaar
- Laat de koekjes voor 10 minuten afkoelen op de bakplaat en laat ze daarna volledig afkoelen op een rooster
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie