
Allereerst wens ik iedereen een mooi, gezond en gelukkig 2023! Ik ben even terug van weg geweest, soms heb ik toch weer zin om de keuken in te duiken, te bakken en weer bezig te zijn met Marina’s Bakery. Het is een tijdje geleden en wat is er veel gebeurd, zowel in de wereld als persoonlijk. Ik stopte met Marina’s Bakery om een opleiding te volgen, de opleiding tot verpleegkundige en die heb ik inmiddels behaald. Je bent wat mij betreft nooit te oud genoeg om te leren of een opleiding te volgen. Maar nu terug naar dit heerlijke recept!
Als ik iets lekker vind dan zijn het wel die lekkere chewy Chocolate chip cookies, ze zijn niet mooi om te fotograferen maar zooo lekker en dat is het aller belangrijkste. Soms wil je even snel iets lekkers maken en dan is dit het perfecte recept. Binnen no-time heb je een koekjestrommel vol.
Ingrediënten:
- 180 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 135 gram bruine basterdsuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 2 eieren (in totaal 110 gram)
- 300 gram bloem, gezeefd
- 1 theelepel bakpoeder
- 150 gram pure chocolade
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de roomboter, de bruine basterdsuiker en het vanille extract in een kom en mix tot het mengsel licht van kleur en romig is.
- Voeg 1 voor 1 de eieren tot en mix totdat alles goed gemengd is.
- Meng in een kom de gezeefde bloem en het bakpoeder door elkaar.
- Voeg het bloemmengsel toe en mix totdat er een mooi deeg ontstaat en alles goed gemengd is.
- Zet de mixer uit en voeg de chocolade toe, meng dit met een spatel door het koekjesdeeg heen.
- Maak je koekjes : per koekje 2 eetlepels deeg, rol het deeg in een 12 – 14 balletjes.
- Leg de balletjes op de bakplaat, een stukje uit elkaar zodat ze niet aan elkaar vast komen te zitten tijdens het bakken.
- Druk de balletjes deeg iets plat en schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
- Bak de chocolate chip cookies 12 – 15 minuten of totdat ze goudbruin zijn. De koekjes zijn wat zachter als ze uit de oven komen, laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat. Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster, de koekjes worden iets harder tijden het afkoelen.

Nog meer Inspiratie voor koekjes!
Heb je deze chocolate chip cookies gemaakt laat het me weten, deel je foto via Instagram of Facebook met #marinasbakerynl of @marinasbakerynl
Veel bak plezier!

Geef een reactie