Een verwenontbijtje voor mij bestaat uit pancakes het liefst gecombineerd met vers fruit overgoten met maple syrup en een kopje thee. Deze banaan chocolate chip pancakes, de luchtige, dikke Amerikaanse pannenkoeken zijn een feestje om je dag mee te beginnen maar ze zijn natuurlijk ook lekker als lunch of gewoon tussendoor gewoon omdat het kan!
Banaan Chocolate Chip Pancakes
Bereidingstijd : 20 minuten + 5 – 7 minuten baktijd
Ingrediënten voor 8 pancakes :
- 1 cup bloem
- 2 teaspoons bakpoeder
- 1/2 teaspoon zout
- 1 cup geprakte banaan, 2 bananen
- 2 tablespoons suiker
- 1 ei, large
- 1 teaspoon vanille extract
- 1/2 cup sour cream
- 2 tablespoons zonnebloemolie
- 1/2 cup melk
- 1/3 cup chocolate chips
Bereidingswijze :
- Meng in een kom de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar
- Meng in een andere kom de geprakte banaan, de suiker, het ei, het vanille extract, de sour cream en de zonnebloemolie tot een glad mengsel
- Voeg afgewisselend van elkaar het bloemmengsel en de melk toe (in 2x) en meng het geheel goed door elkaar
- Voeg als laatste de chocolate chips toe en meng dit kort door het pancake mengsel heen
- Verhit een koekenpan met een druppeltje zonnebloemolie op een middel hoog vuur
- Giet 1/4 cup beslag in het midden van de pan
- Draai als de onderkant van de pancake mooi bruin is (3 a 4 minuten) en er bubbeltje bovenop te zien zijn de pancake om en bak deze voor 2 a 3 minuten of tot deze kant ook een mooie bruine kleur heeft
- Bak de rest van de pancakes
- Serveer de pancakes bijv. met stroop, maple syrup, plakjes banaan of chocolate chips
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Kees Appelschiller zegt
Wat zien dezen er lekker uit zeg. En nog gezond ook zo met die banaan erin. Ik krijg echt zin om ze gelijk op te eten!