Op de een of andere manier word ik altijd heel blij van Pavlova’s en heel lang is de klassieke pavlova mijn favoriet geweest totdat ik deze chocolade pavlova met stukjes chocolade erin voor het eerst proefden. Chocolade chocolade chocolade do i need to say more, i’d died en gone to heaven na het eten van deze heerlijke chocolade pavlova, ik kan hier letterlijk en figuurlijk van blijven eten! Ik maak met regelmaat een pavlova als er mensen komen eten want een pavlova is altijd wel een succes! Ik moet ook toegeven dat ik soms ook een kleine portie meringue maak om kleine pavlova’s van te maken, gewoon om mezelf en/of vriendinnen mee te verwennen. Het fijne aan het maken van een Pavlova’s is dat heel makkelijk is en ook nog eens makkelijk is om voor te bereiden. Vlakvoor het serveren decoreren met slagroom en vers fruit naar keuze en you’re ready to go! Niks meer lang in de keuken staan voor het maken van het dessert en het opmaken van de bordjes, je zet deze chocolade pavlova gewoon op tafel en laat iedereen zijn eigen dessert opscheppen!
Chocolade Pavlova
Ingrediënten :
- 6 eiwitten, large eieren
- 300 gram fijne kristalsuiker
- 3 eetlepels cacaopoeder, gezeefd
- 1 theelepel rode wijnazijn
- 70 gram fijn gehakte pure chocolade, 70 % cacao
Extra nodig :
- Mixer
- Spatel
- Bakplaat bekleed met papier
- 500 ml Slagroom + 4 eetlepels witte basterdsuiker
- Frambozen of ander vers fruit naar keuze
- Extra pure chocolade 70% cacao voor decoratie, fijn geraspt of in krullen
- Poedersuiker
Tips voor je gaat beginnen :
- Zorg dat het materiaal wat je gebruikt vetvrij en droog is, tip : gebruik citroensap om de kom + garde mee schoon te maken
- Zorg dat de eiwitten geen (sporen van) eigeel bevatten
- Gebruik voor het maken van meringue schuim fijne kristalsuiker, dit lost sneller op
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe de eiwitten in een vetvrije kom en begin met kloppen totdat er kleine belletjes ontstaan
- Voer de snelheid op en blijf kloppen totdat er zachte pieken ontstaan
- Voeg geleidelijk (lepel voor lepel) de suiker toe en blijf kloppen totdat er een mooi glanzend eiwitschuim ontstaat
- Voeg de cacaopoeder, de rode wijnazijn en de fijngehakte chocolade toe en meng het geheel met een spatel goed door elkaar
- Teken op bakpapier een cirkel van 23 cm en draai het bakpapier om
- Doe een klein beetje van het chocolademengsel in elke hoek van de bakplaat en plak het bakpapier zo vast
- Verdeel het chocolade eiwitschuim over de 23 cm ronde cirkel
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en verlaag de temperatuur naar 150 graden
- Bak (droog) de meringue voor 60 – 75 minuten, de meringue is klaar als de zijkanten krokant zijn, de bovenkant droog is en als je de bovenkant in drukt je de zachte binnenkant voelt
- Zet de oven uit en de ovendeur op een kier
- Laat de meringue volledig afkoelen in de de oven
- Leg de meringue na het afkoelen direct op de schaal waarop je ‘m wilt serveren
- Klop vlakvoor het serveren de slagroom op met 4 eetlepels witte basterdsuiker
- Verdeel de slagroom over de meringue en versier de pavlova met de verse frambozen of ander vers fruit naar keuze
- Strooi als finishing touch de geraspte chocolade/chocolade krullen en wat poedersuiker over de frambozen heen
>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Nigella Lawson
Mischa Dambacher zegt
Hoi Marina,
Kan ik de chocolade pavlova ook maken zónder de rode wijn azijn?
Ik begrijp niet helemaal waarom deze erin moet?
Groetjes Mischa
Marina zegt
Beste Mischa,
De rode wijn azijn gebruik je om de marshmallow binnenkant te krijgen, je kan
het natuurlijk ook weg laten.
Groetjes,
Marina
Stefanie zegt
Hoelang kun je deze bewaren?