Brownies i can eat them anytime and anywhere. Een van mijn favoriete tv programma’s is Masterchef Australia en toen ik daar deze frambozen brownies voorbij zag komen was ik gelijk verkocht. Het duurt nog even voordat de nieuwe afleveringen in Nederland op tv te zien zijn maar het is absoluut de moeite waard het komende seizoen van Masterchef Australia te kijken. Ik denk dat deze brownies een van de lekkerste zijn die ik ooit heb gegeten, ze zijn precies zoals ik ze lekker vind namelijk krokant van buiten en smeuiig van binnen. De combinatie van pure chocolade en verse frambozen is echt hemels, deze frambozen brownies zijn een waar feestje op een bordje!
Ingrediënten :
- 200 gram roomboter, ongezouten
- 200 gram pure chocolade >70 % cacoa
- 2 eieren, medium
- 250 gram bruine basterdsuiker
- 80 gram bloem, gezeefd
- 60 gram cacaopoeder, gezeefd
- 200 gram verse frambozen
Extra nodig :
- bakvorm van 20 x 30
- bakpapier
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier
- Verwarm de roomboter en de chocolade au bain marie
- Doe de eieren en de bruine basterdsuiker en in de kom en meng deze goed door elkaar heen
- Zeef de bloem en het cacao poeder en spatel deze door het suikermengsel heen
- Schenk het chocolademengsel erbij en meng het geheel met een spatel goed door elkaar heen
- Verdeel het chocolademengsel over de voorbereidde bakvorm, verdeel de verse frambozen er overheen en druk ze iets in het chocolademengsel
- Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de brownie voor 45 – 50 minuten
- Laat de brownie volledig afkoelen de vorm, haal de brownie uit de vorm en snijd de brownie in 12 stukjes
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Riny zegt
Dankjewel marina voor je héérlijke recept. Ik keek er naar uit. ;-)
Eva zegt
Wat ziet dit er heerlijk uit zeg! En wat zien die frambozen er na het bakken nog goed uit, zo prachtig roze! Heb je daar een trucje voor, of was het goed geluk? ;)
Marina zegt
Beste Eva,
Ik heb daar geen tructje voor, ik duw ze iets in het chocolade mengsel.
Ik heb wel gebruik gemaakt van verse frambozen en geen frambozen uit de diepvries.
Groetjes,
Marina
Eva zegt
Dank voor je reactie! Ga het proberen, en als het net zo smaakt als het er hier uitziet komt dat zeker goed!
Lianne zegt
Nou he, ze zien er heerlijk uit! Frambozen en chocolade is altijd een goede combi! <3