Toen ik net begon met bakken was het eerste waar ik mee stoeide het omrekenen van de oventemperatuur want het maakt absoluut een verschil of je met een elektrische oven bakt, met een heteluchtoven bakt of in een gasoven bakt. Ik heb nog steeds aan de binnenkant van mijn keukenkastje een lijstje hangen met daarop het verschil tussen de elektrische oven, de heteluchtoven en de gasoven. Met deze prachtige oven met maar liefst 13 verschillende standen bak ik alweer 6 jaar de lekkerste taarten, cakes enz, alle recepten die je op Marina’s Bakery vind zijn gebakken met een elektrische oven (boven- en onderwarmte) tenzij anders vermeld.
Oventemperatuur omrekenen
ELEKTISCHE OVEN ºC | HETELUCHTOVEN ºC | GASOVEN |
50 graden | 45 graden | 1/4 |
100 graden | 90 graden | 1/2 (=100 graden) |
125 graden | 115 graden | 3/4 (=125 graden) |
150 graden | 135 graden | 1 (=140 graden) 2 (=160 graden) |
175 graden | 155 graden | 3 (=180 graden) |
200 graden | 180 graden | 4 (=200 graden) |
225 graden | 200 graden | 5 (=220 graden) |
245 graden | 220 graden | 6 (=240 graden) |
260 graden | 235 graden | 7 (=260 graden) |
Kies een lekker recept uit en bakken maar!
>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
of op Snap Chat (username Marinasbakery) hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie