Volgende week Maandag is het alweer Halloween, ik vind het heel leuk dat steeds meer mensen in Nederland Halloween vieren tegenwoordig! Bij ons in de wijk worden huizen versierd en hangt er bij elk huis waar aangebeld mag worden voor een “trick or treat” een poster voor het raam. Vorig jaar zijn we opgehouden met tellen hoeveel kindjes wij aan de deur hebben gehad, het was zo leuk om de verkleedden kindjes met hun tasje aan de deur te krijgen. Ik maak eigelijk altijd een grote mand met allerlei lekkernijen waar ze uit kunnen kiezen. 2 jaar geleden maakte ik voor het eerst hele leuke spook schuimpjes en sindsdien maak ik ze eigenlijk elk jaar. Dit jaar maakte ik samen met Milan deze leuke en vooral lekkere Brownie Halloween Pizza belegd Nutella, eetbare ogen, mini reeses, candycorn, fudge en reeses pieces. De eetbare ogen, de mini reeses, de candy Corn en de reeses pieces kocht ik bij de Jamin. Beleg de “Brownie Pizza” met alles wat jij lekker vind maar ben gewaarschuwd hij is gevaarlijk lekker!
Brownie Halloween Pizza
Ingrediënten :
Brownie :
- 55 gram pure chocolade > 70% cacao
- 80 ml zonnebloemolie
- 135 gram witte basterdsuiker
- 2 eieren, large
- 100 gram bloem
- Snufje zout, 1/4 teaspoon
Topping
- 100 gram Nutella
- Mini Reeses Peanut Butter Cups, gehalveerd
- 2 – 3 stukken Fudge, in kleine stukjes gesneden
- Reese’s Pieces of M&M’s
- Eetbare Ogen
- Candy Corn
Extra nodig :
- Springvorm van 24 of 26 cm
- Bakpapier of Bakspray van Dr. Oetker
- Keukenmachine/ handmixer / garde
- Spatel of de achterkant van een lepel
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Spray de bakvorm in met bakspray of bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier
- Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron
- Schenk de gesmolten chocolade in een kom en schenk hierbij de zonnebloemolie
- Meng de chocolade en de zonnebloemolie met een garde goed door elkaar
- Voeg de suiker toe en mix totdat de suiker goed opgenomen is
- Voeg de eieren toe en mix alles kort door elkaar
- Voeg als laatste de bloem en het snufje zout toe en mix het geheel goed door elkaar
- Schenk het beslag in de springvorm en schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven
- Bak de brownie voor 20 – 25 minuten, de brownie is klaar als een sateprikker geprikt in het midden er bijna schoon uitkom. Ik hou ervan als mijn brownie nog lekker smeuïg is
- Haal de brownie uit de oven en laat de brownie in de springvorm 15 – 20 minuten afkoelen
- Haal de brownie uit de springvorm en laat de brownie volledig afkoelen op een rooster
- Verwarm de Nutella 1 minuut in de magnetron
- Verdeel de Nutella over de Brownie, ik gebruikte hiervoor een spatel maar met een achterkant van een lepel gaat het ook prima
- Verdeel de mini reeses peanut butter cups, de stukjes fudge, de reeses pieces / m&m’s, de eetbare ogen en candy corn over de brownie
HAPPY HALLOWEEN!
>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
of op Snap Chat (username Marinasbakery) hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : thebakingchocolatess.com
Geef een reactie