In opdracht van Dr. Oetker & Koopmans om kans te maken op een plek in hun bakredactie moest ik een variatie op een cheesecake bedenkenken, ik maakte een combinatie van 2 van mijn favoriete ingrediënten en 1 van mijn favoriete taarten. Deze chocolade dulce de leche cheesecake is een feestje en een echte aanrader voor de chocoholics onder ons! Een cheesecake staat over het algemeen bekend al een taart die zwaar op de maag valt, vaak zeggen mensen al van te voren een kleine stukje maar hoor zo’n grote punt krijg ik echt niet op. Ik geef toe hij valt best zwaar op de maag maar ik kon niet stoppen met eten de combinatie van chocolade met dulce de leche en fleur de sel verwerkt in een cheesecake is echt heerlijk!
Chocolade Dulce de Leche Cheesecake
Bereidingstijd : 1 uur 15 minuten + 1 uur oventijd en 1 uur in de koelkast
Ingrediënten :
- 1 Blikje gecondenseerde melk van Friesche vlag
- 200 gram San Francisco volkoren biscuits
- 100 gram roomboter, ongezouten
- 140 gram pure chocolade
- 140 gram melk chocolade
- 600 gram roomkaas, philadelphia
- 125 gram creme fresh
- 200 gram witte basterdsuiker
- 4 eieren
- 2 theelepels fleur de sel (zout)
Extra nodig :
- Springvorm van 24 cm
- 50 gram roomboter, gesmolten
- kwast
- Bakpapier
Bereidingswijze Dulce de leche :
- Maak de Dulce de Leche een dag van te voren
- Verwijder het label van het blikje gecondenseerde melk
- Plaats het gesloten blikje in een pan en zorg dat het blikje volledig onder water staat
- Kook voor 4 uur
- Controleer regelmatig of er nog voldoende water in de pan zit, zo niet vul dit dan gelijk bij anders is er kans op ontploffingsgevaar
- Laat het blikje volledig afkoelen voordat je hem opent
Bereidingswijze chocolade cheesecake :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet de springvorm in met roomboter en bekleed de bodem met bakpapier
- Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe de koekjes in een plastic zak en sla ze voorzichtig fijn met een deegroller
- Smelt de roomboter in de magnetron
- Meng in een kom de koekkruimels en de gesmolten roomboter met een spatel door elkaar
- Verdeel met de achterkant van een lepel de koekkruimels gelijkmatig over de bodem van de springvorm
- Zet de springvorm in de koelkast
- Smelt de chocolade au bain marie
- Haal de kom van de pan met heet water en laat de chocolade 5 minuten afkoelen
- Klop in een kom met een mixer de roomkaas, de creme fresh en de suiker tot deze romig is
- Voeg de eieren er 1 voor 1 de eieren aan toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorig ei volledig opgenomen is
- Spatel de chocolade door het roomkaasmengsel heen
- Haal de springvorm uit de koelkast en schenk het roomkaasmengsel over de koekbodem heen
- Zet de springvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cheesecake voor ongeveer 1 uur. De cheesecake is klaar als de bovenkant stevig aanvoelt
- Laat de cheesecake in de vorm afkoelen tot kamertemperatuur, schrik niet hij is nu zacht
- Plaats de cheesecake voor minimaal 1 uur in de koelkast hierdoor krijgt de cheesecake een lekkerdere smaak en word de bodem knapperiger
- Maak het blikje dulce de leche open, schep het in een schaaltje en roer het met een garde/lepel tot een glad mengsel
- Verwijder de ring van de springvorm
- Schenk de dulce de leche over de cheesecake
- Verdeel de dulce de leche gelijkmatig over de cheesecake met de achterkant van een lepel
- Bestrooi de bovenkant met de 2 theelepels fleur de sel
- Snijd de chocolade dulce de leche cheesecake in 10-12 mooie punten
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie