Sinds de rabarber weer in de winkel ligt kriebelt het om iets lekkers te maken met deze groente. Ik hoor je denken rabarber een groente nee joh het is toch fruitsoort? Omdat rabarber die van zichzelf een friszure smaak heeft vaak word verwerkt tot compote of in zoete nagerechten lijkt het meer op fruitsoort dan op een groente maar het is toch echt een groente. Sinds kinds af aan eet ik al mijn moeders rabarbercompote, de friszure smaak gecombineerd met suiker maakt het een heerlijk bijgerecht of gecombineerd met hangop een heerlijk toetje. In deze rabarber appelflapjes combineer ik de rabarber met appel wat al zeg ik het zelf een heerlijke combinatie is!
Rabarber Appelflapjes
Bereidingstijd : 30 – 45 minuten + 20 minuten oventijd
Ingrediënten voor 4 rabarber appelflapjes :
- 50 gram rabarber, kleine blokjes
- 1 kleine appel, bijv. elstar
- 3 eetlepels suiker
- 4 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
- 1 ei, losgeklopt
- Poedersuiker
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Leg de 4 blakjes bladerdeeg op de met bakpapier bekleede bakplaat
- Snijd de uiteinden van de rabarber af en snijd de rabarber stengel in kleine blokjes
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes
- Meng in een kom de rabarber en de appel met 2 eetlepels suiker door elkaar
- Klop in een kommetje een eitje los met een vork
- Bestrijk de randen van het bladerdeeg dun met ei
- Verdeel de rabarber en appel stukjes over de 4 inmiddels ontdooide plakjes bladerdeeg
- Vouw de plakjes bladerdeeg diagonaal dicht en druk de randen goed aan met een vork
- Bestrijk de flapjes met ei
- Verdeel de laatste eetlepel suiker over de 4 flapjes
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze in 20 minuten goudbruin en gaar
- Bestrooi de rabarber appelflapjes met poedersuiker en serveer ze (lauw) warm op een bordje met evt. als je het als dessert seveert een bolletje vanille-ijs ernaast
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie