Ik ben echt een pindakaas addict en dit boek is voor mij en denk voor heel veel andere een schot in de roos. Het liefst eet ik een stokbroodje met roomboter, een dikke laag pindakaas en suiker maar door door dit boek ben ik op veel meer andere ideeën gekomen! Op het blog vind je al een heerlijke pindakaas cake met stukjes chocolade en nootjes, Energie Bites en Reese’s Peanut Butter Cup Fudge. Binnenkort word dit aangevuld met nog 2 heerlijk pindakaas recept uit dit boek, de 1e keus is aan jullie, via Facebook en Instagram kunnen jullie laten weten van welke van de 3 jullie graag het recept willen. 1 waarschuwing je zou zo maar een pindakaasverslaving kunnen krijgen van dit boek!
Review Pindakaas Kookboek
Het leuke aan dit boek is dat er zowel zoet als hartige recepten in staan, het boek is opgedeeld in 5 verschillende hoofdstukken :
- Ontbijt
- Koek enzo
- Taart & Plaatwerk
- Hartig
- Toetjes
We beginnen natuurlijk bij het ontbijt, je vind in dit hoofdstuk het basisrecept voor pindakaas en 5 variaties erop bijv. met hagelslag (iets wat mij heerlijk lijkt), speculaas en honing. Daarnaast ook genoeg inspiratie waarmee je je boterham met pindakaas kunt beleggen zoals 2 bekende namelijk met banaan of jam maar ook een aparte namelijk sambal en atjar. Een ander recepten de pindakaastosti met banaan staat hier op de planning komende week. In dit hoofdstuk vind je o.a. recepten voor een granola, havermoutwafels en een bananenbrood
Koekjes kunnen wat mij betreft altijd, in het hoofdstuk Koek Enzo heb je keuze genoeg zoals de welbekende pindakaaskoekjes, pindarotsjes en browniekoeken met pindakaasvulling. Daarnaast staan er ook nog 2 (gezondere) recepten in dit hoofdstuk Appelpartjes met pindakaas en Popcorn met een pindakaramelmengsel
Door naar mijn favoriete hoofdstuk Taarten & Plaatwerk uit dit hoofdstuk zou ik echt alles wel lusten, je vind in dit hoofdstuk o.a. het recept voor een cheesecake met jamtopping (foto hierboven), een toffeetaart en de pindakarameltaart met oreobodem. Loopt het water je al in de mond?
In hoofdstuk 4 gaan we op de hartige tour, in dit hoofdstuk zie je hoe lekker je kunt koken met pindakaas zo vind je in dit hoofdstuk recepten voor o.a. lekker plakkerige spareribs, gadogado met zoete pindasaus, gehaktballetjes en verschillende smaakmakers zoals seroendeng, een frisse komkommerpindasalade en een hete mexicaanse pindasaus
Last but not least het hoofdstuk Toetjes, in dit hoofdstuk heb ik 2 favoriete die ik absoluut ga maken namelijk de lavacakejes waar als je ze open snijd een pindakaas chocolade mengsel uit komt lopen en de IJssandwich een bolletje vanille-ijs met een flinke lepel pindakaas tussen 2 pindakoekjes!
Titel :
Pindakaas Kookboek
Auteur :
Saskia Lelieveld & Marije Sietsma
Uitgeverij :
Loopvis
Nieuwsgierig geworden na het lezen van deze review,
Het Pindakaas Kookboek is te koop
bij Bol.com en de lokale boekhandel voor € 18.95
>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie