Het maken van dulce de leche letterlijk vertaald zoet van melk staat al een tijdje op mijn to-do lijstje waarom ik dit nog niet eerder heb gemaakt weet ik niet het is makkelijk te maken en heerlijk in o.a brownies, tussen koejes of gewoon op de boterham. Dulce de leche is oorspronkelijk een product van Argentijnse afkomst die bij toeval is ontdekt. Dulce de leche is rijk aan proteine, calcium en vitamines en word voor 100% bereid uit verse melk zonder toegevoegde conserveringsmiddelen of kleurstoffen.
Dulce de leche is een caramelachtige pasta gemaakt van gecondenseerde melk. Caramel mag je het eigelijk niet noemen omdat caramel gemaakt word door verhitten van suiker en dulce de leche door het verhitten van gecondenseerde melk.
Wat is gecondenseerde melk :
Gecondeseerde melk is melk waar suiker aan toegevoegd is en waar een deel van het vocht aan ontrokken is hierdoor ontstaat een dikke stroperige melk. Voor het maken van Dulce de leche gebruik ik de gecondeseerde melk van Friesche vlag. De Friesche Vlag gecondenseerde melk vind je bij de AH in het schap bij de wokproducten van o.a Conimex en Go Tan.
Dulce de leche is online verkrijgbaar maar het is natuurlijk leuker om het het zelf te maken, het enigste wat je nodig hebt is een blikje Friesche Vlag gecondeseerde melk en wat geduld.
Dulce de Leche
Bereidingswijze :
- Verwijder het label van het blikje
- Plaats het gesloten blikje in een pan en zorg dat het blikje volledig onder water staat
- Kook voor 4 uur
- Controleer regelmatig of er nog voldoende water in de pan zit, zoniet vul dit dan gelijk bij anders is er kans op ontploffingsgevaar
- Laat het blikje volledig afkoelen alvorens het blikje te openen
Tip :
- Ongeopende blikjes dulce de leche kun je prima bewaren dus stop gelijk wat extra blikjes in de pan als je toch bezig bent!
Binnenkort op Marina’s Bakery : De Dulce de Leche Bundt Cake!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
marijkeW zegt
Ik kook mijn blikje gecondenseerde melk 1 uur in de snelkookpan.
Blikje(s) helemaal onder water en laat hem afkoelen in een bak met water alvorens de snelkookpan te openen.
Hoop dat jullie er wat aan hebben.
Groetjes en eet smakelijk.
Jaco zegt
Hoelang kan je de extra blikjes bewaren?
En doe je dat in de koelkast of gewoon in de voorraadkast?
Marina zegt
Beste Jaco,
Je kan de blikjes maanden bewaren, ik bewaar de dichte blikjes
gewoon op kamertemperatuur (in de voorraadkast)
Groetjes,
Marina
Marijke zegt
Oh wat leuk. Ik heb aan boord geen koelkast en kan dan toch soms wat heerlijks maken zonder eerst de gecondenseerde melk te moeten koken in mijn snelkookpan. Hartelijk bedankt voor deze leuke tip.
Fabina Annema zegt
Een vraagje, hoe kun je een geopend blikje het beste bewaren, en op welke manier is het beste??
Marina zegt
Beste Fabina,
Ik schep het meestal over in een afsluitbaarbakje.
Groetjes,
Marina
Fabina zegt
Hoe lang kun je het bewaren? En waar (koelkast of gewoon in een kastje)??
Marijke zegt
Ik heb geen idee, bij mij gaat het meestal op en de rest op brood. Heb het zonder koelkast aan boord wel 3 dagen bewaard, zonder dat het slecht werd.