Klassiekers van Paul Hollywood
Paul Hollywood, bij alleen het horen van de naam weten veel mensen al wie hij is. Paul is vooral bekend als Jurylid van “The Great British Bake Off” maar heeft ook een aantal boeken op zijn naam staan o.a. Bakken met Paul Hollywood. Paul komt zelf uit Engeland (Noord-Engeland) en veel van de recepten uit dit boek vinden hun oorsprong in het noorden van Engeland. Ik ben zelf dol op typische Engelse gerechten omdat de culinaire Engelse traditie grotendeels is gebaseerd op het eten voor de werkende mens dus simpele gerechten gemaakt met verse en lokale ingrediënten. In dit boek vind je taarten en desserts zowel zoet als hartig dus voor ieder wat wils. Het leuke van dit boek is dat iedereen deze recepten kan maken, het maken ervan vereist dus geen jarenlange bakervaring. Ik ben persoonlijk erg blij met de stap voor stap foto’s bij veel van de recepten, het maakt de drempel om zelf aan de slag te gaan veel lager.
Het boek is opgedeeld in 3 verschillende hoofdstukken :
- Deeg
- Hartig
- Zoet
In het begin van het boek verteld Paul meer over de materialen en de ingrediënten die hij gebruikt en geeft hij de tip te investeren in goede kwaliteit bakspullen “Bakken word een makkie en plezier ook” iets waar ik helemaal mee eens ben.
Hoofdstuk 1 : Deeg
Een goed gerecht valt of staat bij een goed en lekker deeg, een deeg op zich zelf is niet moeilijk om te maken. De 3 dingen waar je rekening mee moet houden zijn de ingrediënten, de temperatuur en de gluten. In dit hoofdstuk vind je 7 verschillende soorten deeg o.a. een zanddeeg (de bodem voor bijv. een quiche), een vlokkerig deeg (de klassieke topping voor een pastei) en een kookdeeg (hiermee maak je o.a. eclairs). Daarnaast laat Paul aan de hand van foto’s zien hoe je een deeg goed kunt uitrollen, hoe je makkelijk een bakvorm kunt bekleden met deeg en hoe je blind moet bakken (pas achteraf de randen van de deegbodem bijsnijden)
Hoofdstuk 2 : Hartig
Hartig bakken voor het goede doe ik het net te weinig, een zelfgebakken quiche is toch veel lekkerder dan een quiche uit de supermarkt. In dit hoofdstuk word maar weer duidelijk hoeveel kanten je op kunt op hartig gebied, zo vind je in dit hoofdstuk o.a. recepten voor een quiche met sjalot, ui & bieslook, alles-in-éénbroodjes, de hoge wilpastei (zie foto) en de zoals hij het noemt de verleiding van Hollywood (Zweeds gratingerecht met warmgerookte zalmfilet gemaakt met filodeeg)
Hoofstuk 3 : Zoet
Mijn favoriete hoofdstuk, wie is er nou niet gek op een lekker stuk taart, een warm of koud dessert of gebak. Ik kan elke dag wel een rede verzinnen om van iets lekkers te genieten en kijk niet voor niets als we uiteten gaan als eerst naar de dessertkaart. De recepten in dit hoofdstuk zou ik stuk voor stuk wel willen maken gewoon omdat ik ze lekker vind of omdat ik er nieuwsgierig naar ben zoals naar de chocolade-pruimentaart, de koningin der puddingen of de gestoomde dropcakejes. In dit hoofdstuk met 37 recepten kan iedereen zijn of haar hart ophalen.
Terwijl ik door het boek bladerde bleek kiezen wel heel moeilijk, ga ik als echte zoetekauw voor een zoet recept of maak ik mijn familie blij om eindelijk eens iets hartigs te maken. Op Facebook was het snel duidelijk jullie kozen bijna anoniem voor de Frambozen-havermoutcheesecake echt een toppertjes als je het mijn vraagt, komende zondag komt dit recept online. Voor de familie maakte ik de Quiche met sjalot, uit & bieslook ook dit recept komt binnenkort online.
Titel :
Bakken met Paul Hollywood
Auteur :
Paul Hollywood
Uitgeverij :
Good Cook
Nieuwsgierig geworden na het lezen van deze review,
koop Bakken met Paul Hollywood dan voor € 22,50 bij Bol.com
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin, Youtube of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer
Geef een reactie