Afgelopen zaterdag was ik samen met een aantal mede bloggers uitgenodigd om bij de taart workshop van Dr. Oetker aanwezig te zijn die gegeven werd door de eigenaresse van Taart je Taart Dianne Hakkert. Vanuit Dr. Oetker was Dorethee Vanderbroeck aanwezig zei vertelde ons over de bak en versierproducten van Dr. Oetker en aan de hand van moodboars liet ze ons de trends op cupcake en taart gebied zien
Dr. Oetker Workshop Taarten Decoreren
Dr. Oetker gaat dit voorjaar op de versiertoer en gaat door het hele land cupcake en taart worshops geven. De workshops zijn voor iedereen beginner of gevorderd voor ieder wat wils.
Na de intro gingen we van start, de taarten stonden gebakken, doormidden gesneden en afgedekt voor ons klaar
We begonnen met het vullen en afsmeren (stucen) van de taart met botercreme
Daarna gingen we de taart bekleden met rolfondant, het is altijd fijn als het goed uitgelegt word en er tips gegeven worden waar je ook echt iets mee kunt dit maakt de drempel een stuk lager om ook thuis cupcakes en taarten te gaan versieren (van links van rechts)
- Het kneden van het rolfondant : doe dit niet te lang en gebruik weinig poedersuiker anders word het droog
- Het uitrollen van de fondant : doe dit in lange halen (gebruik hierbij ook je onderarm) en verdeel de druk goed maar druk vooral niet te hard
- Draai het fondant elke keer een slag en zorg dat deze groot genoeg is om de taart mee te bekleden (3 of 4 mm dik)
- Pak het fondant op en leg het over de afgesmeerde taart (zie hierboven) Let op dit kan maar 1 keer
- Of pak het fondant op door deze deze dubben te vouwen en je hand er tussen te plaatsen
- Het resultaat
- Werk als eerste de bovenkant af dit voorkomt scheuren in het fondant
- Neem ook de randen van de bovenkant mee zodat de randen ook niet scheuren (gebruik hiervoor de zijkant van je hand)
- Til het overhangende fondant voorzichtig een stukje op en strijk deze met de zijkant van je andere hand voorzichtig naar beneden
- Gebruik de zijkanten van je handen en ga voorzichtig rondom zo zorg ervoor dat de fondant ook van onderen goed vast zit
- Ga voorzichtig met 2 platte handen de taart rond
- Gebruik je pink om van onder een lijn te maken zodat je weet waar je het fondant moet afsnijden
- Snijd het fondant af met een scherp mesje
- Het resultaat
- Smooth de zijkant van de taart
- Smooth de bovenkant van de taart (hiervoor zou je ook andere materialen voor kunnen gebruiken)
Na de uitleg gingen ook wij aan de slag ook al heb ik het vaker gedaan het blijft toch spannend op het moment dat je het fondant over de taart legt. Met het resultaat was ik niet helemaal blij het fondant was wat droog aan de bovenkant zoals jullie kunnen zien maar gelukkig kan je het goed verbloemen tijdens het decoreren van de taart
Tijd voor Decoratie van de taart : Bij mij komt de inspiratie op terwijl ik bezig ben en ter plekke verzin ik hoe ik de taart wil decoreren. Kijkend naar mijn taart naar wat ik wilde verbloemen en naar de decoratie artikelen viel mijn keus uiteindelijk op een Kiebeboe Nijntje taart met een lente twist want wat was het al mooi weer voor de tijd van het jaar!
Mijn motto tijdens deze workshop was zoveel mogelijk producten van Dr. Oetker gebruiken. De taart zelf is gemaakt de biscuitmix basismix voor taart, gevuld en afgesmeerd met mix voor luchtige botercreme en bekleed met blauw rolfondant. Het gras is gemaakt van groen marsepein (een verpakking bestaat uit 3 kleuren) en Nijntje en de wolkjes van witte rolfondant. Gelijk was ik verliefd op de decoratie bloemetje deze moest ik gebruiken handig is ze vast te plakken met chocolade stiften, ik gebruikte hiervoor de witte
Het eind resultaat mag er wezen, ik kijk terug op een hele leuke en leerzame middag! We sloten de dag af met een leuke groepsfoto!
Geef een reactie