Dat ik een groot fan ben van Donna Hay is geen geheim, het boek Fast, Fresh & Simple is een van mijn favoriete kookboeken en regelmatig bak/kook ik hieruit. Elke keer als ik door het boek bladerde viel mijn oog op de chocolade kaneelwontons dit recept stond dan ook hoog op mijn to-do lijstje. Bakken met wontonvelltjes ik was er benieuwd naar, het resultaat was een heerlijke knapperige kaneelwonton met een stukje chocolade van binnen die in 1 woord heerlijk was!
Chocolade Kaneelwontons
Bereidingstijd : 20 minuten + 8 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 16 wontonvelletjes (te koop bij de toko)
- 40 gram roomboter, gesmolten
- 16 stukjes chocolade, 120 gram
- 2 tablespoons kristalsuiker
- 1 teaspoon kaneel
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng ik een kommetje de kristalsuiken en de kaneel door elkaar
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Leg een wontonvelletjes op de met bakpapier bekleede bakplaat
- Bestrijk de randen van het wontonvelletje met de gesmolten roomboter
- Leg een stukje chocolade op de helft van het velletje
- Vouw dicht en druk de randjes goed aan
- Doe dit 16 x
- Bestrijk de wontonpakketjes met roomboter en strooi er de kaneel/suiker overheen
- Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak ze voor 8 minuten, ze hebben dan een mooie goudbruine kleur
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Fast, Fresh & Simple
Geef een reactie