Vorige maand was ik voor de 2 keer aanwezig bij de CuliPersLunch in de Kookfabriek in Amsterdam, de CuliPersLunch is hét jaarlijkse persevenement speciaal voor food & lifestyle journalisten waar je bij wilt zijn. In de vorm van een lunchprogramma presenteerde 35 verschillende merken hun producten voor het voorjaar/zomer 2016.
Aanwezig op de CuliPersLunch waren o.a. :
- Verschillende uitgeverijen zoals Kosmos Uitgevers en Unieboek het Spectrum
- Heks’nkaas
- De Hema
- Een foodplaza met de lekkerste foodwebshops en ambachtelijke producenten
- DePatissier
- Emmi KaltBach
- Agroposta
Bij binnenkomst viel mijn oog gelijk op de stand van DePatissier, ik als zoetekauw word hier heel blij van. Van Macarons tot Crand Cru Sticks (chocolade sticks) en van Luxury Truffels tot Square Bites alles heb ik geproefd en was in 1 woord Delicious. Daarnaast hebben ze ook verschillende smaken Handmade Preserves zoals Dark Chocolate Toffee Spread en mijn favoriet Luxury Salted Caramel.
Je vind de winkels van DePatissier in Oegstgeest en in Rotterdam, een leuk weetje is dat ze druk bezig zijn met een webshop zodat je al deze lekkernijen binnenkort ook online kunt bestellen.
Bij ons op verjaardagen is Heks’nkaas niet meer weg te denken, het liefst eten wij ze met dipstokjes of op een stokbroodje. Naast de Heks’nkaas Orgineel, Tomaat Basilicum en Zoete Chili Koriander introduceren ze nu een tijdelijk nieuwe smaak : Heks’nkaas Gegrilde Groente. Ik proefde deze nieuwe smaak gecombineerd met een salade en was blij verrast, deze smaak ga ik zeker kopen. Daarnaast introduceerde ze ook Filet Hollandaise, de vegetarische variant van de Filet American gemaakt van Gegrilde paprika, couscous, bladselderij, peterselie.
De Hema bestaat dit jaar 90 jaar en dat willen ze vieren met de allerlekkerste taart van Nederland, iedereen mocht zich inschrijven met hun allerlekkerste taart en meedoen aan de voorronden in 6 verschillende steden (meedoen is niet meer mogelijk). De eerste Taartbakwedstijd is gewonnen door Laura met haar Notencarameltaart en ik ben heel benieuwd welke taart nu gaat winnen. De winnende taart is vanaf de officiële verjaardag verkrijgbaar in alle vestigingen met een gebaksafdeling. Ik heb me ingeschreven met mijn Salted Chocolate Dulce de Leche Taart, afgelopen woensdag was de voorronde in Amsterdam en ik ben door naar de finale op 2 Juni (natuurlijk houd ik jullie op de hoogte).
Een heel nieuw concept van ZTRDG.nl is het marktplein, de online foodmarket heeft een aanbod van meer dan 450 dagverse producten van 70 producenten, voornamelijk van eigen bodem. De producten zijn afkomstig van boeren, tuinders, kwekers, bakkers, vissers, imkers, kaasmakers, slagers en andere kleine producenten. Het marktplein heeft zeven productcategorieën in één, géén abonnement en géén vooraf samengestelde pakketten. Je kunt 24/7 bestellen en je kiest je eigen bezorgmoment gedurende de week.
Ik liep langs de verschillende uitgeverijen, komende tijd komen er weer een aantal mooie Kook/bakboeken uit!
- Patisserie – Hidde de Brabander –> Verschijningsdatum 14 Juni 2016, Prijs € 29,95
- Heel Holland Bakt Brood – Robért van Beckhoven. Verschijningsdatum 30 Aug 2016, Prijs € ?
- Saakjes Zoete Bakboek – Saakje Visser –> Reeds verschenen Prijs € 29,95
- Zoet & Goed (Culinair bakken met natuurlijke ingrediënten, zonder gluten, zuivel en geraffineerde suikers – Henrietta Inman –> Verschijningsdatum 20 September 2016, Prijs € 24,99
- Vier de zomer met Janneke Philippi – Janneke Philippi –> Reeds verschenen Prijs € 7,99
- Home Made Zomer – Yvette van Boven –> Verschijningsdatum 3 Juni 2016, Prijs € 19,95
Agroposta is een natuurlijke limonadesiroop, gemaakt volgens traditioneel Kroatisch recept. Agroposta betekent post uit de natuur, alle ingrediënten worden in het wild geplukt of ecologisch/biologisch verbouwd in het gehele Middellandse Zeegebied. De limonades van Agroposta zijn sinds 2014 op de Nederlandse markt en inmiddels verkrijgbaar in de smaken Citroen, Salie, Framboos, Lavendel en vlierbloesem (ze bevatten geen conserveringsmiddelen, kleur- of smaakstoffen en ze zijn glutenvrij). Vanaf 2016 gaan ze elk jaar een Limited Edition smaak lanceren, dit jaar is het de smaak Munt (vanaf Mei verkrijgbaar). Daarnaast introduceren ze ook het 250 ML ready to drink (koolzuurvrij) flesje, Deze flesjes zullen ook verkrijgbaar zijn in alle smaken, inclusief de Limited Edition smaak. De Agroposta giftbox € 6,50 en de losse sachets € 1,- zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille, De Bijenkorf en Sissy-Boy.
Ik vind veel verschillende kaassoorten lekker en des te leuker vond ik het om wat meer te weten te komen van Emmi KaltBach. Emmi KaltBach is de edelste kaas onder de kazen vanwege de heerlijke kruidige rijping en de natuurlijke zwarte korst die ontstaat na de intensieve rijping in de zandsteengrot van Kaltbach. Ik proefde de Emmi Kaltbach Emmertaler in een tosti gecombineerd met witte kool, dille en pastrami een heerlijke combi als je het mij vraagt. Er zijn naast verschillende soorten Kaltbach ook een Kaltbach voor de kaasfondue en een Kaltbach voor de Raclette verkrijgbaar.
Dank je wel PitchPr & Marketing bureau Nieuwe Haring voor de uitnodiging, mijn complimenten voor de geweldige organisatie. Huiswaarts ging ik met een geweldige goodiebag gevuld door de verschillende aanwezige merken.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie