Stroopwafels, ik en ik denk veel Nederlanders zijn er dol op. Ik eet het liefst mijn stroopwafels warm van de plaat, een bakje met stukjes stroopwafel met stroop eroverheen of nu met stip op nummer 1 als stroopwafel rotsjes. Op de markt in Breukelen ontdekte in voor het eerst stroopwafel stukjes met chocolade en omheen en toen ik het poste op instagram kreeg ik zoveel vragen van jullie waar ik het gekocht had en of ik het wilde maken voor op de site. Toen ik ze ook bij chocolaterie de zoete lekkernij zag liggen moest ik ze natuurlijk meenemen, binnen no-time waren ze op en besloot ik zelf stroopwafel rotstjes te gaan maken. Ze zijn heel makkelijk om te maken en je hebt 2 opties, getempereerde chocolade gebruiken en dan kan je ze buiten de koelkast bewaren of geen tempereerde chocolade gebruiken en dan moet je ze in de koelkast bewaren (makkelijke optie). Ik kan alleen maar zeggen deze stroopwafel rotsjes wil je maken!
Stroopwafel Rotsjes
Bereiding : met getempereerde chocolade 30 – 45 min + tijd om hard te worden op de bakplaat, zonder getempereerde chocolade 20 min + tijd in de koelkast om hard te worden
Ingredienten :
- 8 stroopwafels
- 600 gram melk, pure chocolade of witte chocolade
Extra nodig :
- Evt een keukenthermometer
- Bakplaat bekleed met bakpapier
Bereidingswijze :
Stroopwafel Rotsjes met getempereerde chocolade :
Snijd de stroopwafels in kleine stukjes en tempereer de chocolade, lees hier hoe je de verschillende soorten chocolade goed kan tempereren!
Voeg de stukjes stroopwafel toe aan de getempereerde chocolade en roer alles goed door elkaar. Leg kleine hoopjes van het chocolade mengsel op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat de stroopwafel rotsjes hard worden.
Heb je Stroopwafel Rotsjes op deze manier gemaakt dan kan je ze buiten de koelkast bewaren.
Stroopwafel Rotsjes zonder getempereerde chocolade :
Snijd de stroopwafel in kleine stukjes en smelt de chocolade au bain marie. Voeg de stukjes stroopwafel toe aan de gesmolten chocolade en leg hoopjes van het chocolade mengsel op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet de bakplaat in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.
Heb je Stroopwafel Rotsjes op deze manier gemaakt bewaar ze dan in de koelkast.
Heb je ook deze stroopwafel rotsjes gemaakt, deel je foto’s via Instagram of Facebook met de #Marinasbakerynl of tag mij in je bericht dit vind ik echt heel leuk om te zien!
Meer bakinspiratie vind je onder het kopje recepten op de homepage!
Voor een kijkje achter de schermen volg Marina’s Bakery op Instagram
Geef een reactie