Popcorn is een van mijn favoriete snacks op dit moment, het leuke is dat je het heel makkelijk zelf kunt maken, je er je eigen favoriete smaak aan kunt geven en het binnen no-time op tafel staat. Ideaal voor een filmavondje of gewoon als je er trek in hebt. Het enige wat je nodig hebt is pofmaïs, zonnebloemolie en natuurlijk je favoriete smaakmaker. Ik maakte voor jullie 2 van mijn favoriete smaken : zoute popcorn & chocolade popcorn.
How to : zelf popcorn maken
Ingrediënten :
- 75 gram pofmaïs
- Zonnebloemolie
- Zout
- 100 gram chocolade (wit, melk of puur)
Extra nodig :
- Een pan
- Een schaal/bakjes voor de popcorn
Bereidingswijze :
Tip : Gebruik een hoge pan met deksel
- Schenk een beetje zonnebloemolie in de pan en leg 1 maïskorrel in de pan, zodra deze poft is de olie heet genoeg
- Strooi de pofmaïs in de pan en doe de deksel er direct op, de maïs begint bijna direct te poffen
- Belangrijk is dat je tijdens het poffen de pan af en toe schud zodat de popcorn niet aanbrand
- Als je bijna geen gepof meer hoort is de popcorn klaar, zet het vuur onder de pan direct uit
- Voor de zoute popcorn : Strooi zout over de popcorn heen, doe de deksel op de pan en schud de popcorn goed door. Voeg evt. na het proeven extra zout naar smaak toe
- Voor de chocolade popcorn : Smelt 100 gram chocolade au bain marie, giet dit over de popcorn heen, doe de deksel op de pan en schud de popcorn goed door
Eettip : Eet de popcorn direct op anders word de popcorn taai
>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
of op Snap Chat (username Marinasbakery) hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie