Elke jaar tijdens de bramen tijd moet ik gewoon iets lekkers maken met bramen, bramen i love them! In de September editie van Foodies zag ik deze heerlijke mascarpone-vanilletaart met bramen staan, deze moest ik gewoon maken. Na deze geproefd te hebben was het duidelijk dit recept moet op mijn blog. Een heerlijke biscuittaart met een laagje mascarpone en bramenjam van binnen wat de taart heerlijk smeuïg maakt afgewerkt met een laagje mascarpone, verse bramen en bramenjam bovenop!
Mascarpone-Vanilletaart
Bereidingstijd : 1 uur en 15 minuten + 25 – 30 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 4 eieren, large
- 125 gram suitker + 2 eetlepels (voor in het mascarpone mengsel)
- Snufje zout
- Roomboter (voor het invetten van de springvorm)
- 125 gram bloem, gezeefd + 2 eetlepels (voor het bebloemen van de springvorm)
- 3 blaadjes gelatine
- 2 vanillestokjes
- 250 gram mascarpone
- 125 ml slagroom
- 5 tot 10 eetlepels bramenjam (naar smaak), orginele recept : 5 eetlepels
- 250 gram verse bamen
Extra nodig :
- Kom
- Handmixer of keukenmachine
- 24 cm springvorm
Bereidingswijze :
- Voor het biscuitbeslag : klop de eieren, 125 gram suiker en een sufje zout in ongeveer 10 minuten luchtig en schuimig
- Verwarm de oven voor op 200 graden elektrisch / 175 graden hetelucht
- Beboter de springvorm en zorg dat de vorm met een beetje bloem bedekt is
- Voeg de 125 gram gezeefde bloem toe aan het mengsel en spatel dit er voorzichtig doorheen (behoud van lucht in je biscuitbeslag)
- Schenk het beslag in de springvorm
- Schuif de springvorm in het midden van de oven en bak het biscuitbeslag ongeveer 25 tot 30 minuten. Controleer of hij goed gebakken is door een sateprikker in het midden van de taart te prikken komt hij er schoon uit dan is de biscuittaart klaar
- Laat de mascarpone op kamertemperatuur komen, hierdoor is hij straks makkelijker te verwerken
- Laat de biscuittaart 10 minuten afkoelen in de vorm, verwijder hem voorzichtig uit de vorm en laat hem dan volledig afkoelen op een rooster
- Week de gelatine in koud water
- Snijd de vanillestokjes open en schraap het merg eruit
- Meng de mascarpone met het vanillemerg en 2 eetlepels suiker goed door elkaar
- Verwarm de slagroom even kort in een pannetje op een laag vuur
- Knijp de gelatine uit en meng dit door de warme slagroom (hierna niet meer verwarmen)
- Laat het slagroom mengsel afkoelen in schaaltje
- Roer het mascarpone mengsel door het afgekoelde slagroom mengsel totdat dit de dikte heeft van een botercréme
- Snijd de afgekoelde biscuittaart horizontaal door
- Bestrijk de onderste bodem van de biscuittaart met een laagje mascarpone mengsel (ik gebruikte hiervoor meer dan het originele recept wat zegt 2 eetlepels)
- Bestrijk het mascarpone mengsel met een laagje bramenjam (ik gebruikte hiervoor meer dan het originele recept wat zegt 3 eetlepels, ik hou van een lekker laagje tussen een taart)
- Leg de bovenste laag van de biscuittaart er bovenop en verdeel de rest van het mascarpone mengel over de taart, de afwerking gaat makkelijk met een spatel
- Verdeel de bramen over de bovenkant van de taart en zet de taart voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven
- Verwarm voor de afwerking 4 a 5 eetlepels bramenjam en 2 a 3 eetlepels water in een pannetje
- Zeef de jam en verdeel deze voorzichtig over de bramentaart
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie