Niks is lekkerder dan zelfgemaakte Amandelspijs, het is super makkelijk om te maken en veel lekkerder dan uit een pakje. Met 3 ingrediënten maak je binnen no-time je eigen amandelspijs waarmee je bijv. gevulde speculaas, een banketstaaf of een kerststol kunt maken. Als je eenmaal je eigen amandelspijs hebt gemaakt wil je geloof me als ik zeg nooit meer anders! Een voordeel vind ik ook dat het je beter kunt verwerken, het is makkelijk te vormen en te verdelen.
Zelfgemaakte Amandelspijs
Bereidingstijd : 15 minuten
Ingrediënten :
- 150 gram amandelen
- 150 gram kristalsuiker
- 1 ei
Extra nodig :
- Keukenmachine
Bereidingswijze :
- Doe de amandelen en de kristalsuiker in een keukenmachine
- Splits het ei en voeg het eiwit toe
- Laat de keukenmachine draaien tot er een smeuïge amandelspijs ontstaat
- Voeg evt. ook de eidooier toe, ik heb in dit recept de eidooier toegevoegd omdat het amandelspijs zonder de eidooier te droog was
- Kneed de amandelspijs even door en het amandelspijs is klaar om verwerkt te worden
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie