Kort geleden lagen er 2 nieuwe koopmans mixen op de deurmat, een mix voor kokosmakronen en deze voor bananenbrood. Ik ben geen groot fan van bananenbrood maar chocolade bananenbrood daar in tegen lijkt me wel heel lekker, dus verving ik de pecannoten door 200 gram chocolade. Je kan 1 soort chocolade gebruiken maar ik gebruikte witte, melk en pure chocolade. Voor een lekkere crunch deed ik wel een paar pecannoten bovenop. Op de site staan al recepten voor een healty versie van een bananenbrood en een recept voor een bananencake met karamelsaus <– aanrader!
Chocolade Bananenbrood
Voorbereiding Cake : 15 minuten
Oventijd : 65 – 70 minuten
Ingrediënten :
- 1 pak Koopmans Bananenbrood
- 125 gram ongezouten roomboter
- 4 eieren, large
- 4 bananen
- 200 gram fijngehakte chocolade
- evt. 1 bakje pecannoten
Extra nodig :
- Cakevorm van 30 cm
- Extra roomboter en bloem voor het invetten en bebloemen van de cakevorm
- Handmixer of keukenmachine
- Spatel
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Vet de cakevorm goed in en bestuif de binnenkant met bloem. Wil je liever geen bloem gebruiken, vet de cakevorm goed in en bekleed de cakevorm met bakpapier
- Hak de chocolade in kleine stukjes
- Prak de 4 bananen goed fijn
- Doe de boter in een kom en mix totdat er een licht romig mengsel ontstaat
- Voeg de 4 geprakte bananen, de eieren en de bakmix toe
- Zet de mixer op de laagste stand en mix het geheel in 1 minuut goed door elkaar, de stukje banaan moeten nog zichtbaar zijn
- Voeg de chocolade toe en spatel dit door het cakebeslag heen
- Giet het cakebeslag in de cakevorm
- Druk evt. nog een aantal pecannoten in het cakebeslag
- Schuif de cakevorm in het midden de voorverwarmde oven en bak het chocolade bananenbrood in 65 – 70 minuten goudbruin en gaar. Het bananenbrood is gaar als een satéprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Haal de cake uit de oven en laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm
- Haal de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster
>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie