Zelfs een zoetekauw als mijn heeft wel eens trek in iets hartigs, serveer mij een salade caprese en ik ben een heel blij persoon. Salade caprese ook wel insalata tricolore is een voorgerecht uit de Italiaanse keuken, de salade bestaat uit tomaat, in plakjes gesneden mozarella en basilicum, overgoten met olijfolie en op smaak gebracht met zout en peper. Op verjaardagen kan ik caprese spiesjes niet aan mijn neus voorbij laten, een variatie hierop deze caprese taartjes maakte ik voor bij de soep ze waren een schot in de roos. Ze zijn heel makkelijk om te maken en met maar 5 ingrediënten tover je binnen no-time een heerlijk bijgerecht op tafel!
Caprese Taartjes
Bereidingstijd : 15 minuten + 20 – 22 minuten oventijd
Ingrediënten :
- Bladerdeeg, 6 plakjes
- Verschillende kleuren tomaatjes, rood/oranje/geel gehalveerd
- Mozarella, 125 gram in plakjes gesneden
- Verse basilicum
- Zout & peper naar smaak
Extra nodig :
- Een met bakpapier bekleedde bakplaat
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Verdeel de 6 plakjes bladerdeeg over de met bakpapier bekleedde bakplaat
- Vouw de zijkanten (randen) van de plakjes bladerdeeg 1 cm naar binnen
- Gebruik een vork om gaatjes te prikken in het bladerdeeg (niet de randen)
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze voor 8 – 10 minuten of todat het bladerdeeg een licht bruine kleur heeft
- Haal de bakplaat uit de oven, verdeel de plakjes mozarella en de gehalveerde tomaatjes (snijkant naar beneden) over het bladerdeeg en breng op smaak met zout en peper
- Schuif de bakplaat werderom in het midden van de oven en bak ze voor 10 – 12 minuten of totdat het bladerdeeg goudbruin is en de mozarella goed gesmolten is
- Haal de taartjes uit de oven, verdeel er verse basilicum blaadjes overheen en serveer direct
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie