Review : De Essentie van Chocola
Chocolade wie houd er niet van, in dit boek draait alles om chocolade, chocolade en nogmaals chocolade. Dit boek is geschreven door Frédéric Bau, patissier, chocolatier en mede-oprichter van de École du Grand Chocolat Valrhona. Toen ik door dit mooie boek bladerde werd ik eigelijk gelijk blij, dit boek geeft de beginnende bakker een uitdaging met eenvoudige recepten en de gevorderde bakken met ingewikkeldere recepten alles met stap voor-stap-uitleg en foto’s van het eindresultaat. Deze chocolade-encyclopedie bevat 149 recepten beginnend bij het leren van tempereren van chocolade tot het maken van een chocolade souffle, het maken van een chocolademousse met Creme brulee en rodevruchtenjam tot het maken van een boomstam met hazelnootpraline voor ieder wat wils dus.
Het boek bestaat uit 6 hoofdstukken :
Basistechnieken
Vloeibaar
Luchtig
Smeltendzacht
Krokant
Schuimig
Hoofdstuk 1 : Basistechnieken
In dit hoofdstuk word o.a. het hoe en waarom van chocolade getempereren uitgelegd, het op verschillende manieren bereiden van een chocolademousse en een maken en een perfecte chocoladesaus.
Hoofdstuk 2 : Vloeibaar
In dit hoofdstuk vind je o.a. een recept voor een zefgemaakte chocoladepasta, verschillende soorten warme chocolademelk, koffie en thee en een pure chocoladefondue.
Hoofdstuk 3 : Luchtig
In dit hoofdstuk vind je zowel recepten voor de beginnende bakker waaronder een gemarmerde chocoladecake, chocoladewafels en een brownie en voor de gevorderde bakker waaronder een boomstam met hazelnootpraliné, een dessert palet or (een chocoladecake met een purechocoladeganache en een superglazend glazuur) en een klemanga (een kokosbiscuit met een mangovruchtenvoulis en purechocoladeslagroom)
Hoofdstuk 4 : Smeltendzacht
Dit hoofdstuk steek er voor mij met kop en schouders bovenuit alles met smeltende chocolade is mijn favoriet. In dit hoofdstuk vind je o.a. een warme chocoladetaart, een royal (taartje met een dacquiose bodem van amandelen en knapperige praliné en een purechocolademousse met crème) en een chocolademousse met crème Brûlée en rodevruchtenjam.
Hoofdstuk 5 : Krokant
In dit hoofdstuk vind je o.a. verschillende soorten taartjes waaronder een bijzondere chocoladetaart, een walnotentaart met karamel en chocolade en deze bijzondere tartelettes wie kan daar nee tegen zeggen.
Hoofdstuk 6 : Schuimig
In dit hoofdstuk vind je o.a. recepten voor een dondere chocolademousse, een chocolade-karamelspoon en een fris aardbeiendessert met witte chocolademousse.
Conclusie :
Ben je net als mij een chocolade liefhebber dan is deze chocolade-encyclopedie met 149 recepten echt een aanvulling op je boekenplank want wie houd er nou niet van alles wat met chocolade te maken heeft. De recepten staan duidelijk beschreven waardoor zelfs de moeilijkste recepten voor iedereen te doen moeten zijn, oké het is een uitdaging maar je tovert wel iets moois op tafel waar iedereen van zegt wauw!
Titel :
De Essentie van Chocola
Auteur :
Frédéric Bau
Uitgeverij :
Fontaine Uitgevers
Prijs :
€ 19,95 bij o.a. Bol.com
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie