Belofte maakt schuld gaat absoluut op voor deze blogpost, ik kreeg voor de foodblogswap van de maand Juni het blog van Monique Prins — mylittlechequeredkitchen toegewezen.Van haar blog koos ik een van de weinige zoete recepten : de ultieme chocoladecake van Annabel Langbein. Het is met een recht een ultieme chocoladecake want OMG wat is deze cake lekker. Voor de afwerking van de cake maakte ik een heerlijke chocoladeganache en koos ik voor frambozen, chocolade en frambozen de perfecte combinatie! Jammer genoeg kon ik die maand niet mee doen dus de eerste keer dat ik weer in de keuken stond maakte ik deze heerlijke chocoladecake! Ben je opzoek naar een makkelijke maar vooral lekkere chocoladecake dan is dit het recept!
De Ultieme Chocoladecake
Bereidingstijd : 60 minuten + 60 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 450 gram zelfrijzend bakmeel
- 450 gram suiker
- 1 1/2 teaspoon vanille extract
- 75 gram cacaopoeder
- 2 teaspoons baking soda, gezeefd
- 200 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 250 ml melk
- 3 eieren, large
- 250 ml hete koffie
Extra nodig :
- 1 recept chocoladeganache
- 1 springvorm van 30 cm
- Bakpapier
- Vers fruit bijv. frambozen
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht)
- Vet de zijkant van de springvorm in met boter en bedek de bodem met bakpapier
- Meng in een keukenmachine of met een handmixer alle ingrediënten goed door elkaar
- Schenk het mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel
- Schuif de springvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak deze voor 60 min of totdat een sateprikker in het midden geprikt er schoon uitkomt
- Maak het recept voor de chocoladeganache
- Laat de cake volledig afkoelen in de springvorm
- Schenk de chocoladeganache over de cake en verdeel deze uit met een spatel of de achterkant van een lepel over de cake
- Maak de cake helemaal af door er vers fruit bijv. frambozen op te leggen
Tips :
- De cake is in een afgesloten trommel in de koelkast 1 week houdbaar
- De cake is prima in te vriezen
- Nadat de cake met chocoladeganache en bijv. frambozen is afgewerkt kan hij niet meer invroren worden
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : The Free Range Cook
Geef een reactie