Eigelijk ga ik nooit overstag om een andere vanille cake te maken dan die van mijn moeder. Sinds ik het me het woord vanille cake kan herinneren denk ik aan de overheerlijke vanille cake van mijn moeder. Toen ik dit recept voor een klassieke vanille cake tegen kwam ik het tijdschrift van Donna Hay ben ik toch overstag gegaan omdat ik toch wel heel nieuwsgierig was hoe die smaakte. Ik moet toegeven de cake van mijn moeder wint het nog steeds maar deze cake is absoluut lekker! Sinds ik niet meer werk en alleen op werk kom voor de vergaderingen neem ik altijd wat lekkers mee, regelmatig krijg ik van mijn collega’s te horen we missen het hoor al die lekkernijen op werk!
Klassieke Vanille Cake
Bereidingstijd : 30 – 45 minuten + 55 – 60 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 1 1/2 cup bloem
- 1 teaspoon bakpoeder
- 120 gram boter, zachte roomboter
- 1 cup fijne kristalsuiker
- 2 eieren, large losgeklopt
- 1/2 cup melk
- 2 teaspoons vanille extract
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Vet de cakevorm in met boter en bekleed deze met bakpapier
- Zeef de bloem en de bakpoeder boven een kom en zet deze opzij
- Mix in een kom de boter romig
- Voeg beetje voor beetje de suiker toe en meng alles goed door elkaar tot er een licht en romig mengsel ontstaat
- Voeg op een laag kloppende snelheid eetlepel voor eetlepel het losgeklopte ei toe en daarna om en om de melk en het bloemmengsel
- Schrap met een spatel de zijkanten van de kom schoon
- Voeg als laatste 2 teaspoons vanille extract toe en meng alles goed door elkaar
- Giet het mengsel in de voorbereiden cakevorm
- Schuif de cake in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake voor 55-60 minuten of tot een sateprikker in het midden geprikt er schoon uitkomt
- Laat de cake 10 minuten afkoelen in vorm, haal de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Tijdschrift Donna Hay
Geef een reactie