Daar is die dan eindelijk het recept van het dessert wat wij aten op Kerstavond : De Apple-Kaneel Crumble uit het boek van Janneke Philippi “Mijn Favoriete Desserts”. Het dessert voor kerstavond is elk jaar mijn taak en dit jaar maakte ik dit heerlijke, perfecte maar licht dessert de ideale afsluiting van een 4 gangen menu! Deze appel-kaneel crumble is makkelijk te maken een kind kan de was doen en iedereen was enthousiast!
Appel Kaneel Crumble
Bereidingstijd : 30 – 45 minuten
Ingrediënten :
- 500 gram appels, 250 gram jonacold & 250 gram goudrenet appels
- 125 gram witte basterdsuiker
- 2 theelepels kaneel
- 50 gram ongezouten roomboter, in kleine blokjes (ik gebruikte 100 gram voor de perfecte kruimels)
- 75 gram bloem, gezeefd
- Mespuntje zout
Extra nodig :
- 1 ovenschaal met een inhoud van 750 ml
- Extra roomboter voor het invette van de ovenschaal
- Evt. Poedersuiker
- Evt. slagroom of een bol vanille-ijs
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Vet de ovenschaal in met roomboter
- Snijd de appels in 4 vieren, verwijder het klokhuis en schil de appels
- Snijd de appels partjes in blokjes
- Meng in een kom de appelblokjes met de kaneel en suiker door elkaar
- Schep het appel mengsel in de voorbereidde ovenschaal
- Kneed in een andere kom de ongezouten roomboter, bloem en het mespuntje zout tot een kruimelig deeg
- Strooi de kruimels over de appelblokjes
- Schuif de appel-kaneel crumble in het midden van de voorverwarmde oven en bak deze voor 25 – 30 minuten tot deze goudbruin en gaar is. Ik bakte de crumble voor 40 minuten bij mij was de crumble toen pas mooi bruin
- Serveer de crumble op kamertemperatuur met een bol vanille-ijs, slagroom of beide gewoon omdat het kan!
- Strooi evt. voor het serveren poedersuiker over de crumble
Tip voor krokante kruimels : Laat de crumble volledig afkoelen
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Mijn Favoriete Desserts
Geef een reactie