Zaterdag 18 Augustus stond een heerlijk dagje varen op de Vecht op de planning. Natuurlijk hoort bij een dagje varen wat lekkers, zoet maar ook weer niet te zoet. In het boek van Bill Granger (de perfecte man in de keuken) stond een heerlijk recept voor een abrikozenkoek en omdat verse abrikozen in het seizoen zijn was de keus snel gemaakt, ik bak graag met fruit uit het seizoen. Abrikozen zijn naast dat ze heerlijk zijn ook nog eens heel goed voor je ze bevatten weinig calorieën, zijn vezelrijk, zijn rijk aan vitamine E, bevatten veel ijzer en hebben een gunstig effect op de bloeddruk.
Abrikozenkoek
Bereidingstijd : 30 – 45 minuten + 20 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 185 gram bloem
- 170 gram fijne kristalsuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- Een snufje zout
- 3 eieren, large
- 60 ml melk
- 2 theelepels vanille extract
- 180 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 14 abrikozen, ontpit en gehalveerd
- 2 theelepels fijne kristalsuiker, extra
Extra nodig :
- Bakvorm van 20 x 30
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Vet de bakvorm in met boter / bakspray
- Zeef de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout boven een grote kom en maak een kuiltje in het midden
- Doe de eieren, de melk en het vanille extract in een andere kom en meng het geheel goed door elkaar
- Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng het geheel in 2 minuten tot een glad mengsel
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over het bakblik
- Druk de abrikozen met de snijkant naar boven in rechte rijen in het deeg
- Verdeel de 2 theelepels kristalsuiker over de abrikozen
- Schuif het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven en bak de abrikozenkoek voor 20 minuten of totdat een sateprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Snijd de abrikozen koek in repen met twee halve abrikozen per portie
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie